EDP'den Foça saldırısına açıklama: 'Üzüntülü ve kaygılıyız'

10 Ağustos 2012 13:04  

 

EDP'den Foça saldırısına açıklama: 'Üzüntülü ve kaygılıyız'

“İZMİR’İ BARIŞ KENTİ YAPMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDA”

Foça’da dün yaşanan ve bir askerin yaşamını yitirdiği 11 askerin ise yaralandığı saldırı üzerine bir açıklama yapan EDP İl Başkanı Arif Ali Cangı üzüntülü ve kaygılı olduklarını belirterek “Gencecik insanlar yaşamlarını yitiriyor, bu yüzden üzüntümüz büyük. Kaygılıyız, şiddet ve çatışma devam ettiği sürece eşit, özgür ve barış içinde bir arada yaşama koşullarından her geçen uzaklaşıyoruz. Ama biz İzmir’i barış kenti yapmanın hepimizin sorumluluğunda olduğuna inanıyoruz” dedi.

Foça’da dün yaşanan saldırı sonucunda bir askerin yaşamını yitirdiğini ve onlarca askerin yaralandığın yapılan saldırı sonucunda yaşamını yitiren askerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulunan Arif Ali Cangı EDP olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin saldırıyı nefretle kınadıklarına dikkat çekti ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Yaşananların birinci derecede sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu düşünüyoruz. AKP Hükümeti, Başbakanından bakanlarına hep şiddet dilini kullanmakta, sorunların çözümünde demokratik tartışma ile müzakereler yerine şiddet ve çatışma yöntemini tercih etmektedir. Sürdürülen bu çatışma ortamı ne yazık ki toplumda duygusal kopmalara yol açmakta, yeni olaylara zemin hazırlamaktadır.

Saldırının İzmir’de yapılması çatışmalardan uzak yaşayan yurttaşların da şiddetin keskin ve acıtıcı yüzüyle karşılaşmalarına neden olmuştur. Bunu kimi milliyetçi, ırkçı çevrelerin provoke edeceğinden, ayrımcı nefretin artmasına yol açacağından kaygılıyız.

İzmir’in demokratlarına, aydınlarına, emekçilerine, kadınlarına, gençlerine, vicdan sahibi insanlarına sesleniyoruz; yaşananlar karşısında acıları değil, barışı paylaşmak için çaba harcayalım, Foça saldırısının nefret söylemini ve ayrımcılığı körüklemesine yol açmasına izin vermeyelim.

İzmir’i barış kenti yapmak hepimizin sorumluluğudur.”

Son Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2012 13:17

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0