EDP: 'Kamu emekçileri mücadelesini destekliyoruz'

22 Mayıs 2012 15:18  

 

EDP: 'Kamu emekçileri mücadelesini destekliyoruz'

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Merkezinden yapılan açıklamada 23 Mayıs 2012 çarşamba günü ülke genelinde uygulanacak GREVe katılarak güç ve destek verecekleri bildirildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ( KESK), "grevli toplu sözleşmeli sendika, insanca yaşayacak ücret, güvenceli istihdam, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ücretler vergi dışı bırakılsın, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık ve baskıların son bulması" talebiyle 23 Mayıs 2012 Çarşamba (yarın) günü ülke genelinde greve gidiyor.

KESK'in haklı taleplerini desteklediğini ve yarın kamu emekçileri ile birlikte bileşeni olduğu HDK pankartı arkasında HDK bayrakları ile alanlara çıkacağını açıklayan EDP'nin basın açıklaması şöyle:

"Bilindiği gibi kamu emekçileri 90'lı yılların başından bu yana GREVLİ TOPLU SÖZLEŞMELİ sendikal haklar ve özgürlükler mücadelesi yürütmektedirler. 2001 yılında çıkartılan 4688 sayılı' Kamu Çalışanları Sendikalar yasası 'gereği toplu görüşme masası oluşturulmuştu. Kamu çalışanları bu yasaya ikna olmamışlar grevsiz ve toplu iş sözleşmesiz olduğu için KESK uzun bir süre masaya oturmamış mücadelesini zaman zaman alanlarda, zaman zaman ise hizmet üretiminden gelen gücünü kullanarak, kamu emekçilerinin haklı mücadelesinin sürdürücüsü olmuştur.

12 Eylül 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliklerinde toplu iş sözleşme hakkı Anayasaya konulmuş ancak son sözü uzlaştırma kuruluna bırakmışlardır. Uzlaştırma Kurulu kararı toplu sözleşme hükmündedir diyerek, Anayasal hakları olan GREV haklarının önüne geçilmeye çalışılmıştır. Hükümetin antidemokratik bu tutumu, uyum yasalarının çıkartıldığı süreçte de devam etmiştir. Aslında 4688 sayılı yasada, kısmi tadilat yapılması sonucunda oluşturulan yasanın yasaklayıcı ve sınırlayıcı düzenlemelerine rağmen, kamu emekçileri mücadelelerini yükseltmeye devam ediyor. 90'lı yılların başından bu yana ilk defa kamu emekçilerine maaş artışı vermeyerek mağdur eden hükümet, toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde başlattığı 'bütçe kaynakları sınırlı' açıklamalarında bulunarak gerçek niyetini ortaya koymuştur.

Hükümet nitekim 14 Mayıs'ta ağzından son baklayı çıkartarak; 2012 yılı için,% 3+3, 2013 yılı için ise % 3+2 verebileceğini ifade etmiştir. Tabii başta KESK olmak üzere, kimi konfederasyonlar hükümetin önermelerine karşı çıkmışlar, Hükümet yanlısı konfederasyon ise göstermelik de olsa itirazını sürdürüyor gözükmektedir. Tüm bu anlaşmazlıklar sonucunda KESK ve KAMU SEN 23 Mayıs 2012 çarşamba günü 1 günlük eş zamanlı ve işyeri destekli GREV'e gidiyor.

Biz EŞİTLİK ve DEMOKRASİ PARTİSİ olarak;

· Çalışma yaşamını ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği,
· Kamu çalışanlarının anayasal hakkı olan GREV'in teminat altına alınacağı,
· İnsanca yaşanabilir bir ücretin sağlanacağı,
· Kamuda sözleşmeli,taşeron vb.çalıştırmaya son verilecek bir çalışma yaşamını,
· Eşit işe eşit ücret ödenmesini,
· Kadın kamu emekçilerine çalışma yaşamında uygulanan negatif ayrımcılığa,baskı ve şiddete son verilmesini,
· Siyaset yasaklılarının önündeki engellerin kaldırılması mücadelesini destekliyoruz

23 Mayıs 2012 çarşamba günü ülke genelinde uygulanacak GREVe katılarak güç ve destek verececeğiz."


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0