EDP: CHP Milletvekili Hüseyin Aygün derhal serbest bırakılmalıdır!..

13 Ağustos 2012 16:20  

 

EDP: CHP Milletvekili Hüseyin Aygün derhal serbest bırakılmalıdır!..

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ferdan Ergut, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını söyleyen Ergut, Hükümet'in ise, güvenlik güçlerinin Hüseyin Aygün’ün herhangi bir risk altına girmesine neden olabilecek muhtemel tüm davranışlarını engellemesi gerektiğini belirtti.

EDP Genel başkanı Ferdan Ergut'un açıklaması şöyle:

"Son dönemde Anadolu’nun farklı bölgelerine yayılarak tırmanma eğilimi gösteren silahlı çatışmalara CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması eklendi.

Tunceli gibi yıllardır baskı altında olan bir bölgenin temsilcisi, Alevi bir milletvekilinin kaçırılması çözümü kolaylaştırmaktan uzak, şiddeti tırmandıracak bir adımdır. Bu adımı atanlar yanlış yapmışlardır.

Kürt toplumunun haklı taleplerinin çözüm yeri TBMM’dir. Biz çözümün bu zeminde bulunması gerektiğini ısrarla vurguluyoruz. Milletvekillerini hapishanede tutarak veya dağda alıkoyarak siyaseti engelleme anlayışı özgür ve demokratik bir ülke olmanın önündeki en önemli engellerdendir. Kaçırma, TBMM’ni çözüm yeri olmaktan çıkararak hedef haline getiren bir eylemdir. Bu tür bir eylemle çözüme hizmet edilemez.

Hüseyin Aygün derhal serbest bırakılmalıdır. Hükümet, güvenlik güçlerinin Hüseyin Aygün’ün her hangi bir risk altına girmesine neden olabilecek muhtemel tüm davranışlarını engellemelidir."


13.08.2012

Son Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2012 17:08

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0