EDP: 'Acılarımızı teraziye vurmayın'

30 Aralık 2011 20:18  

 

EDP: 'Acılarımızı teraziye vurmayın'

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının 28 Aralık 2011 günü akşama doğru Irak sınırında PKK'ya yönelik olarak gerçekleştirdiği hava operasyonunda sivilleri vurması ile ilgili olarak Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden yapılan açıklamada hükümetten "Ortasu Katliamı’nın askeri ve sivil sorumlularının hemen yargı önüne çıkarılması" istendi.

EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

"ACILARIMIZI TERAZİYE VURMAYIN

Ortasu Katliamı yürekleri dağladı ve toplumda haklı infiale yol açtı.

Aynı aileden 28 genç insanın da aralarında bulunduğu 35 yoksul köylünün canına kastedenler için, TSK ve AKP tarafından yapılan açıklamalarla türlü mazeretler aranıyor. Her ikisi de “silahlı PKK gerillaları zannettik” diyerek, kendilerini savunuyorlar.

Yıllardan beri yaşadığımız kısır döngü zaten bu değil mi? AKP Hükümeti, Türk, Kürt ayrımı olmaksızın ocaklara düşen her ateşin, yürekleri burkan her acının bizleri çözümden uzaklaştırdığını ne zaman fark edecek?

Ölen her asker, polis, jandarma, PKK’lı ve sivil yurttaş bu ülkenin bir parçasıdır. Ortak acıdır. Acılar teraziye vurulamaz.

Gerillasıyla, kaçakçısıyla, ticaret erbabıyla, genciyle, kadınıyla, zenginiyle ve yoksuluyla Kürtler, Türkiye’nin yurttaşlarıdır. Yıllardır en temel haklarından yoksun bırakılmışlardır. Kürt Sorunu insani, demokratik, eşitlikçi ve barışçı yollardan costume kavuşturmadıkça bu yara kanamaya devam edecek.

Bu sorunu tecritlere, toplu tutuklamalara, anadil yasaklarına, operasyonlara, İHA’lara ve F-16’lara dayanarak çözemezsiniz. Askere ve polise havale ederek varacağınız yer Uludere sınırında yaşananlardır.

Attığınız her hatalı adım, isyan ateşini körüklüyor. Kendinizle birlikte bütün Türkiye’yi çıkmaza sürüklüyorsunuz.

AKP iktidarı girdiği yoldan dönmelidir. Kürtlerin anayasal ve yasal hakları, evrensel normlar içinde daha fazla gecikmeden tanınmalıdır.

Ortasu Katliamı’nın askeri ve sivil sorumlularını hemen yargı önüne çıkarın."

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0