DSİP'ten kutlama ve dayanışma mesajı

27 Kasım 2012 11:15  

 

DSİP'ten kutlama ve dayanışma mesajı

ANKARA- Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi’nin bir yılı aşkın süredir devam eden birleşme çalışmaları 25 Kasım Pazar günü Ankara’da gerçekleşen birleşme toplantısında, yeni bir partiye dönüştü. Yeni kurulan partinin adı, Kurucular Kurulu tarafından "Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi" olarak belirlendi ve Eş sözcülüğüne ise Arif Ali Cangı ile Sevil Turan getirildi.

Yeni Sol siyaset oluşturma çabaları içinde yer alan Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP)'in Genel Başkanı Doğan Tarkan da birleşme toplantısına bir mesaj göndererek; "Sizler birleşme çalışmalarınıza son noktayı koymakta iken biz de dün Ankara'da DSİP'in 6. Büyük Kongresi'ni tamamladık. Kongremizde de konuştuğumuz gibi, kuracağınız parti ile önümüzdeki dönemde birçok alanda yan yana olacağımızı umuyoruz" dedi.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi’nin bir yılı aşkın süredir devam eden birleşme çalışmaları 25 Kasım Pazar günü Ankara’da gerçekleşen birleşme toplantısında, yeni bir partiye dönüştü. 'Hem yeşil, hem sol' olarak uzunca bir süredir yürütülen kampanyalar ile toplumda bir hareketlilik yaratmaya çalışan girişimin içinde EDP ve Yeşiller üye ve yöneticilerinin yanı sıra bu iki parti dışından, çevre, ekoloji, kadın, gençlik ve LGBT hareketleri ile aralarında, Ahmet İnsel, Akın Atauz , Aydın Engin, Esmeray Özadikti, Eylem Tuncaelli, Gürhan Ertür ,İlkay Akkaya, Murat Belge, Murat Paker, Okan Akhan, Oya Ayman, Pelin Cengiz, Samim Akgönül, Semih Bilgen, Sezin Öney, Uygar Özesmi, Yasemin Ağırdır, Yasemin Göksu, Yasin Ceylan gibi isimlerin yer aldığı aydın ve sanatçı çevrelerinden de kurucuların oluşturduğu kurul İçişleri Bakanlığı'na resmi başvuruyu yaparak partiye tüzel kişilik kazandıracak. Yeni kurulan partinin adı, Kurucular Kurulu tarafından "Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi" olarak belirlendi ve Eş sözcülüğüne ise Arif Ali Cangı ve Sevil Turan getirildi.

Ankara, Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kuruluş Kongresi"ne KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, eski milletvekili Ufuk Uras, kendini fesh eden EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut ile Yeşiller Partisi Başkanı Kemal Tuncaelli de katıldı.

Divan başkanlığına Bülent Aydın'ın seçildiği kongrede konuşan yeni parti oluşturma yolunda kendini fesh eden EDP'nin son Genel başkanı Ferdan Ergut, yeni partinin sıradan bir hükümet eleştirisinin sol siyaset anlamına gelmediğini bilen bir parti olacağını söyledi.

Ergut, "Sonuç olarak bütün bir sistemle hesaplaşmayı önüne koymuş bir parti kuruyoruz. Bu anlamıyla Türkiye'nin en radikal partisini kuruyoruz" dedi.

Mevcut iktidara alternatif bir siyasetin var olan muhalefet zihninden çıkamayacağını öne süren Ergut, muhalefetin yeni bir zeminde şekilleneceğini ifade etti.

Kendini fesh eden Yeşiller Partisi eş sözcüsü Kemal Tuncaelli de yaptığı konuşmada, "ekolojik yeşil sol bir siyasete Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu ve yeşil sol siyaseti birlikte inşa etmeye geldiklerini" ifade etti.

DSİP'TEN KUTLAMA VE DAYANIŞMA MESAJI

Yeni Sol siyaset oluşturma çabaları içinde yer alan partilerden Devrimci Sosyalist İşçi Partisi )DSİP)'in Genel Başkanı Doğan Tarkan da birleşme toplantısına bir mesaj göndererek; "Sizler birleşme çalışmalarınıza son noktayı koymakta iken biz de dün Ankara'da DSİP'in 6. Büyük Kongresi'ni tamamladık. Kongremizde de konuştuğumuz gibi, kuracağınız parti ile önümüzdeki dönemde birçok alanda yan yana olacağımızı umuyoruz" dedi.

Tarkan, toplantıda oklunan mesajında şu görüşlere yer verdi: Kürt sorununun çözümünde, Öcalan'ın özgürlüğünü kazanması için verilecek mücadelede, askeri vesayet rejiminin geriletilmesi için verilecek mücadelede, Suriye'de ve diğer Arap ülkelerinde yaşanan devrimci mücadelelerde halkların desteklenmesinde, Ermeni soykırımının tanınması, Hrant'ın katillerinden hesap sorulması için verilecek mücadelede, ırkçılığa ve nefret suçlarına karşı verilecek mücadelede, iklim değişimine karşı acilen yükseltilmesi gereken mücadelede, bütün canlı türlerinin haklarının korunması mücadelesinde yan yana olacağımızı umuyor ve bundan heyecanlanıyoruz. Özgür ve eşit bir ortamın oluşması için dayanışma içinde olacağımızı belirtir, yeni partinizin kuruluşunu DSİP adına sevgi ve saygı ile kutlarım..."

Sesonline.net, 25.11.2012

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0