Dostluk kazandı

05 Eylül 2009 11:12  

 

Dostluk kazandı

İkisi de işçilerin kurduğu kulüpler olan İtalya'nın Forza Livorno futbol takımı ile Adana Demirspor'un Adana'daki özel maç randevusu öncesi renkli görüntüler yaşandı. 

YOLDAŞ LİVORNO PANKARTI AÇILDI
'Irkçılığa karşıyız' mesajı ile yapılması kararlaştırılan özel karşılaşma için İtalya Seri A takımlarından Livorno ve 2'nci Lig 4'ncü grupta yer alan Adana Demirspor'un taraftar gruplarının benzerlikleri dikkat çekerken, Adana Demirspor'lu taraftarlar 'İtalya'nın asi çocukları Adana'ya hoş geldiniz', 'Yoldaş Livorno' pankartları açarak konuklarını coşkuyla karşıladı. Livorno'ya Adana'daki ilk ikram da acılı Adana kebabı oldu.

LİVORNO'DA ENTERNASYONAL MARŞI
Livorno ırkçılığa ve de endüstriyel futbola karşı İtalya'nın sol futbol geleneğinin temsilcisi olarak tanınıyor.

İtalya Komünist Partisi'nin 1921 yılında kuruluşuna ev sahipliği yapan ve anti faşist mücadele dönemi direniş hareketinin merkezi olan Livorno, bir işçi ve liman kenti.

1915 Yılında kurulan A.S. Livorno taraftar grubunun lokalinin adı da 1921. Livorno futbol takımı, 2005 yılında oynanan Lazio maçı ile adını tüm dünyaya duyurmuştu. Lazio takımı kaptanının attığı golün ardından taraftara Nazi selamı vermesi ve tüm taraftarın bu selama karşılık vermesi sonrası Livorno ve Lazio'lu taraftar arasında kavga çıkmıştı.

Rövanş maçında tüm tribünü orak çekiç, Stalin resimleri ve kızıl bayraklarla dolduran Livornolular hep bir ağızdan enternasyonal ve Çav Bella marşlarını söylemişlerdi.

Attığı golün ardından yumruğunu havaya kaldırarak 1921'lileri selamlayan takım kaptanı Lucarelli maçın ardından İtalya'da sevilmeyen adam seçilmişti. Babası hâlâ liman işçisi olan ve komünist partisi üyesi olan Lucarelli, İtalya Milli Takımı'nın davetini reddederek benim milli takımım Livorno demişti. 

Görüntüleri izlemek için tıklayınız:

http://msnyasam.ekolay.net/index.asp?url=http://spor.ekolay.net/haber
.asp?pid=2623&haberid=643441&reklam=msn

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0