Dikili Barış, Demokrasi ve Çevre Festivali ertelendi

19 Ağustos 2011 15:01  

 

Dikili Barış, Demokrasi ve Çevre Festivali ertelendi

Özgüven; “Amacımız barışa katkı koymaktır”

Dikili Barış Demokrasi ve Çevre Şenlikleri ile ilgili Dikili’ye gelen SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın; “Dikili Festivali yıllardan beri Türkiye için çok önemli bir festival olmuştur. İnsanlar Ege’de, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bu festivali bekler konuma geldiler yıllardan beri. Sayın Özgüven bana festivalin iptal edildiğini ve iptal gerekçesini okudu. Ben bu gerekçenin ve iptal kararının Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu, içine girdiği ortam nedeniyle çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Daha ileri bir tarihte, festivalin yapılması bu ertelemeyi telefi edebilir. Bu vesile ile kaybettiklerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Bu acı günlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’de; “Barış Demokrasi ve Çevre Festivalimizi bugün meydana gelen olaylar nedeniyle ertelemek durumunda kaldık. Amacımız barışa katkı koymaktır. Barışın yara almasını, zedelenmesini istemiyoruz. Bu bağlamda daha ileri günlerde festivalimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Barışı savunmaya devam edeceğiz. Barış diye konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

Festival katılımcılarından yönetmen Mesut Kara; “Savaş koşulları, barış festivalinin ertelenmesine neden oluyor. Ertelendiğini öğrendiğimde çantamı hazırlamış yola çıkmak üzereydim. Çok üzüldüm. Bu ülkede ne yazık ki barışı değil savaşı kışkırtanlar belirliyor gündemi. Acıdan, kandan ve gözyaşından besleniyorlar. Keşke Dikili’den yükselen barış çığlığı, kardeşlik ışığı, egemen olsa yeryüzüne… Biz yine yaparız festivalimizi barış şarkıları söyleyerek, yeter ki; ışıklar sönmesin, hiç kimse ölmesin” dedi.


Son Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2011 15:03

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0