DEÐÝÞEN ÝZMÝR'Ý ANLAMAK

12 Nisan 2010 14:00  

 

DEÐÝÞEN ÝZMÝR'Ý ANLAMAK

Deniz Yýldýrým ve Evren Haspolat tarafýndan derlenen DEÐÝÞEN ÝZMÝR'Ý ANLAMAK, 17-25 Nisan 2010'da TÜYAP ÝZMÝR KÝTAP FUARI'ýnda okuyucularý ile buluþuyor


Birikim rejimleri deðiþir. Siyasal sistemler deðiþir.
Toplumlar deðiþir. Ýnsanlar deðiþir.
Kentler de deðiþir…
Kentler, tüm bu deðiþimlere paralel deðiþimler geçirirler. Deðiþirler. Geliþimleri ve gerilemeleri ile birlikte, kazançlarý ve kayýplarý ile birlikte…
Ama deðiþirler.
Ýzmir de deðiþti, deðiþiyor.
Deðiþen Ýzmir’i Anlamak kitabý, Ýzmir’in deðiþimini odak noktasýna alýyor.
Ýzmir’in deðiþimini; tarihsel baðlamý içerisinde ekonomik, toplumsal, siyasal, kültürel ve kentsel-mekânsal boyutlarýyla, Türkiye’deki ve Yunanistan’daki Ýzmir ve Ýzmirlilik tahayyüllerinin benzerlikleri ve zaman içerisindeki deðiþimleri ile, Bergama’dan Dikili’ye, Cumhuriyet Mitinglerinden AKP döneminde sahne olduðu siyasi kutuplaþmalara kadar uzanan yeni politikleþme ve direniþ biçimleri ile inceliyor.
Deðiþen Ýzmir’i Anlamak kitabý, ayrýcalýklarýný ve insanlarýný kaybeden bir liman kenti olarak Ýzmir’in deðiþim sürecinin izlerini takip ediyor.

Bir kent ne zaman deðiþir? Dahasý nasýl deðiþir? Hangi özellikleri deðiþir? Ya da deðiþen bir kentin deðiþiminin izlerini hangi kanallardan sürebiliriz?

Deniz Yýldýrým ve Evren Haspolat tarafýndan derlenen "Deðiþen Ýzmir'i Anlamak", tüm bu sorularý Ýzmir özelinde yanýtlamaya aday.


Panel: Deðiþen Ýzmir'i Anlamak

Katýlýmcýlar:
Deniz Yýldýrým
Evren Haspolat
Emel Göksu
Alp Yücel Kaya
Tanju Tosun
Neslihan Demirtaþ-Milz

Tarih: 19.04.2010-pazartesi
Yer: Tüyap Ýzmir Kitap Fuarý - Salon III
Saat: 14.15-15.15

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0