Darbecinin hesap vermesi geleceğimizin aydınlanmasıdır! - Hüseyin Kocabıyık

02 Haziran 2011 01:14  

 

Darbecinin hesap vermesi geleceğimizin aydınlanmasıdır! - Hüseyin Kocabıyık

Kenan Evren'i Türk halkının bir kısmı sevmişti. Çünkü o bu ülkeyi anarşi canavarının elinden alıp kurtarmıştı. Bir çoğumuz, ben de dahil, bu yalana uzun süre inandık. Sonra bir gün, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Bedrettin Demirel ağzından baklayı kaçırıverdi: "Darbenin olgunlaşması için bir yıl bekledik." Sonra başka şeyler ortaya çıktı bir bir. Sabah sağcıyı vuran silah öğleden sonra bir solcunun canını almış. Aynı silah ve tetiği çeken aynı el. Ve çok sonraları Ergenekonlar Balyozlar çıktı karşımıza. Darbelerin hazırlanışında kurgulanan provokasyonları, insan kanı üzerinden tasarlanan tezgahları ve karanlık ilişkileri açıkça gördük. Daha doğrusu bizzat yargı ortaya çıkardı bunları. Şimdi 94 yaşına gelmiş bir darbeci, Kenan Evren yargı tarafından hesap vermeye çağrılıyor. İçim sevinçle dolu. Çünkü bu adamın yüzünden yok olan hayatlar, kararan istikballer biliyorum ben. Onun için "yaşasın adalet" diyorum.

***
Gerçekten ibret alınacak bir olay. Kenan Evren'in zindana tıktığı insanlar bugün halkın iradesiyle ve meşru yollardan sosyal itibar makamında veya siyasal iktidar koltuklarında oturuyorlar. Taha Akyol Milliyet Gazetesi'nin itibarlı yazarı, oysa 12 Eylül'de zindandaydı. İşte Ertuğrul Günay, Kenan Evren'in eşinden, çocuğundan ayırıp zindana attığı bir politikacı. Bugün Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay'ın arkadaşımız Zafer Şahin'e söylediklerine dikkat edin, incinmişliğin, adaletsizliğe uğramışlığın bakanlık koltuğunda oturan başarılı bir insanın bile hala içinde bir yerlerde acısının devam etmekte olduğunu görürsünüz. "Türkiye'de bunu da gördük. 12 Eylül'de beni tutuklatan Kenan Evren şimdi yargıya hesap verecek. Allah çok büyük" diyor Ertuğrul Günay ve devam ediyor:

"Türkiye'de bir tabu yıkıldı. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. 12 Eylül'de beni tutuklatan Evren, şimdi savcıya ifade vermeye gidiyor. Ben ise Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanıyım. Allah çok büyük. Haberi duyunca aklıma Hasan Hüseyin'in 'Kör olasın demiyorum ama, kör olma da gör beni' dizeleri geldi."

***
Bu gelişme demokratik hayatımız için bir milattır. Kenan Evren'in yaşından hareketle kimse duygu sömürüsü yapmasın. Halka ve tarihe karşı suç işlemiş olanların hukukun karşısında hesap vermeleri, gelecek nesillerin bu topraklarda korkusuzca yaşamalarının teminatıdır, bunu unutmayalım. Yanılmıyorsam Fransa Kralı 6. Louis'in kemiklerini mezarından çıkarıp yargılamıştı Fransız adaleti.

Evet, darbecinin yaptığı yanına kar kalmamalıdır, mutlaka hesap vermelidir.

Bu milletin ve hukukun namus borcudur.

Yeni Asır

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0