Cumartesi Anneleri 24 Nisan'da başlatılan 'soykırım'da yitirilenleri anıyor

21 Nisan 2011 12:44  

 

Cumartesi Anneleri 24 Nisan'da başlatılan 'soykırım'da yitirilenleri anıyor

'Asla unutmayacağız, asla susmayacağız, asla bağışlamayacağız' şeklinde yapılan çağrı ile Cumartesi Anneleri'nin, Galatasaray Meydanı'ndaki 317. hafta eylemlerinde, "24 Nisan 1915’sabahı İstanbul’da İttihat ve Terakki Hükümeti’nin emriyle gözaltına alınarak, geriye bir mezar taşı bile bırakmadan yok olup giden Ermeni aydınları unutmadık” diyecekleri bildirildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 'Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon' tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"317. kez Galatasaray’dayız. Devletin gücü ve desteğiyle yüzlerce insanımızı gözaltında kaybedenler,
Bu insanlık suçunu sonsuza dek unutmamızı istiyorlar…
Suçlarının cezasız kalmasına rıza göstermemizi istiyorlar. Suçlarına ortak olmayacağız; 'Asla unutmayacağız, asla susmayacağız, asla bağışlamayacağız..'
İnsan hakları savunucuları, 'Cumartesi Anneleri' olarak 23 Nisan Çocuk bayramı'nda Galatasaray’daki 317. buluşmamızda; “gözaltında kaybedilen çocukları ve 24 Nisan 1915 sabahı İstanbul’da İttihat ve Terakki Hükümeti’nin emriyle gözaltına alınarak, geriye bir mezar taşı bile bırakmadan yok olup giden Ermeni aydınları 'unutmadık...' diyeceğiz.
Gözaltında kaybetme ağır insanlık suçudur, bu insanlık suçuna 'hayır' diyen herkesi, 23 Nisan Cumartesi, Saat: 12.00'de kırmızı bir karanfille Galatasaray’a bekliyoruz..."

FOTOĞRAF: 24 Nisan 2010'da 'Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De!' girişimince, İstanbul Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen anmadan...

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0