Çocukları öldürülen ailenin hak arama mücadelesinin ilk bedeli 41 ay hapis

28 Nisan 2010 14:12  

 

Çocukları öldürülen ailenin hak arama mücadelesinin ilk bedeli 41 ay hapis

Baran Tursun'un cinayetinin aydınlanmasını isteyen anne Berrin Tursun'a, cinayeti işleyenlerden daha fazla hapis istendi. Baran'ı öldüren polise sadece 25 ay hapis ceza verilirken, oğlu öldürülen acılı anneye 41 ay hapis istendi.

Baran Tursun'u öldüren polisin yargılaması sürecinde yaptıkları basın açıklamasında 'tehdit, hakaret ve devletin kurumlarını alenen aşağıladıkları' suçlamasıyla Tursun ailesi ve sivil toplum kuruluşları hakkında açılan dava görüldü. Duruşma 17 Mayıs 2010 tarihine ertelendi.

Demokratik kitle örgütü temsilcileri ve Baran Tursun'un ailesinin yargılandığı dava Karşıyaka 5.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, sanıklardan Mehmet Tursun, Tursun ailesinin avukatı Nezahat Paşa Bayraktar ve müdafi avukatı Tolga Yurdakul katıldı. Hakim, emniyet tarafından gönderilen bilirkişi raporununun dosyaya eklendiğini belirterek, avukatlara raporun birer nüshasını sundu. Söz alan Tursun ailesinin avukatı Nezahat Paşa Bayraktar, raporun incelenmesi için süre istedi.

Daha sonra mütealasını sunan Savcı, sanıklardan anne Berrin Tursun dışında kalanların beraatini istedi.

Mehmet Tursun ise, söz isteyerek yaptığı savunmada: "Taraflı bir hakim olmanızdan ötürü, gerek bu taraflı tavrınızdan gerekse aşamalarda ki adalet ve hukuk etiğine aykırı tavrınızıdan dolayı adil olmayan bir yargılamaya maruz kaldık, sizin bu adil olmayan yargılama yöntemlerinizi, kararınızı ve bu davayı ileride uluslararası mahkemelere taşıyacağım. dolayısıyla delil oluşturması açısından söylediklerimin eksiksiz yazılmasını talep ediyorum" dedi
Bunun üzerine hakim, Mehmet Tursun'un önceki celselerdeki sözlerini yeniden tutanağa geçirdi.

Duruşma, sanık avukatı Nezahat Paşa Bayraktar'ın talebi doğrultusunda emniyetten gelen bilirkişi raporunun incelenmesi amacıyla 17 Mayıs 2010 tarihine ertelendi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0