Çin'den COVID-19'a erken teşhis için termal gözlük

16 Nisan 2020 17:16  

 

Çin'den COVID-19'a erken teşhis için termal gözlük

Dünyanın bir süredir gündeminde yer alan Corona virüsü pandemi ilan edilmesinden bu yana ülkelerin çalışma yaptığı bir konu haline geldi. Ölüm oranlarının da oldukça yüksek olduğu ülkelerin yanında Çin artık bu virüsü aşmaya başladı. Nihayetinde de virüsün erken teşhisi için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda karşımıza Corona virüsünün erken teşhisi için geliştirilen termal gözlükler çıkıyor.

Çin’den Corona virüsünü erken teşhis eden termal gözlük

Birçok ülke virüse karşı bir aşı bulmak için çabalarken, bir yandan da vatandaşlarının hayatlarını kaybetmemesi için çabalıyor. Yine dünyanın genel anlamda 2 milyonun üzerinde resmi tanı koyulan bu virüs insanlık için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu nedenle virüsü kontrol altına almayı başaran Çin’den yeni hamleler geliyor.

Çin’de yer alan COVID-19 semptomlarının erken tespit edebilmek için kullanılantermal gözlük veya bir diğer adıyla giyilebilir termal görüntülüleme cihazlarıyakında ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin kullanımında olacak.

Rokid adlı Çin merkezli yapay zeka ürünleri geliştiren şirket, T1 termal gözlüklerini ABD’ye getirmek için birkaç şirket ile görüşüyor. Bu demek oluyor ki bu ürünün başarılı olması halinde diğer ülkelere de gelebilme ihtimali var.

 

Corona virüsünün erken teşhisi-termal gözlük

 

Corona virüsünün erken teşhisi için geliştirilen Rokid’s T1 termal gözlükler üç metreye kadarlık bir mesafeden iki dakika içinde 200 kişinin vücut sıcaklıklarını ölçebiliyor.

Böylelikle yakın temas kurmaya gerek kalmadan virüsün tespiti kolay hale geliyor. Fazla kişi kısa sürede taramadan geçtiği içinse erken teşhislerin önü açılmış oluyor. Kızılötesi sensörler ile donatılan bu termal gözlükler, telefonlardan bildiğimiz Qualcomm işlemcisine sahip.

Termal kameranın 12 Megapiksel bir kamerası bulunuyor. Bunun yanında dokunma gerektirmeksizin fotoğraf çekebilen ve video kaydedebilen artırılmış gerçeklik özelliği bulunuyor.

Şirket ilk etapta ABD’deki sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetleri için giyilebilir cihazlarının kullanılmasını planlıyor. Rokid ayrıca T1 olarak adlandırılan ürününün bir parçası olarak yüz tanıma ve veri yönetimi için IoT ve yazılım çözümleri sunuyor.

shiftdelete.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0