ÇGD Başbuğ'un Sözlerini 'Sorumsuzca ve Tehlikeli' Buldu

03 Mayıs 2010 16:42  

 

ÇGD Başbuğ'un Sözlerini 'Sorumsuzca ve Tehlikeli' Buldu

ÇGD Başkanı Ahmet Abakay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un "Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'' sözleriyle ilgili, "üst düzey yöneticiler sorumsuzluk göstererek tahrik edici şekilde konuşmamalı. Suça zemin hazırlayabilir" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "basının bir bölümü"ne yönelik "Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'' şeklindeki sözlerini "yanlış ve çok tehlikeli" bulduğunu açıkladı.

"Açıklamayı sadece vahim değil, çok tehlikeli buluyorum. Böylesi duygusal ve cenazelerin kaldırıldığı ortamlarda bu tür konuşmalar kışkırtıcı olabilir. Linç kültürünün çok egemen olduğu bizim gibi toplumlarda, bir takım kişiler bu açıklamaya uyarak bazı kişi veya kurumlara saldırmayı kafasına koyabilir."

Abakay: Suça zemin hazırlayabilir
Başbuğ'un bu açıklamasıyla özellikle Taraf gazetesini hedef aldığını ifade eden Abakay, "Tehlikeli ve yanlıştır. Böylesine üst düzeye gelmiş yöneticilerin sorumsuzluk göstererek tahrik edici şekilde konuşması, kimilerince de suça teşvik konuşması olarak da algılanabilir" şeklinde konuştu.

Taraf gazetesinin, kimi yayınlarında Genelkurmay Başkanlığı'nı veya orduyu "nokta nişan hedef almasını" kendisinin de eleştirdiğini söyleyen Abakay, "Bu açıklamalar suça zemin hazırlayabilir" diyerek Başbuğ'u eleştirdi.

Orgeneral Başbuğ, son dönemde özellikle Hakkari, Tunceli ve Lice'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kayıp vermesinden sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye'de basının bir bölümü, çok açık söylüyorum İstiklal Savaşındaki mütareke basınını dahi aratacak seviyede. Mütareke basını dahi bu kadar hain değildi'' demişti. (EÖ)


Ankara - BİA Haber Merkezi

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0