Cangı'nın seçim toplantıları

10 Mart 2009 11:04  

 

Cangı'nın seçim toplantıları

İzmir Birlikte Başaracağız Platformu adaylarından, DTP'li Konak Belediye Başkan adayı Mizgin IRGAT'ın Kadifekale seçim bürosunun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Arif Ali Cangı, "Yerinden dönüşüm projesi ile yoksulları yerinden etmeden , sağlıklı çevre ve barınma imkanlarına kavuşturacağız. Belediye hizmetlerinde yoksullara ve yoksul bırakılmış mahallelere öncelik vereceğiz." dedi.

Cangı," Kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerin yağmalanmasına, yoksulların yerinden edilmesine izin vermeyeceğiz. Kentler rant alanı değil yaşam alanıdır. Herkesin sağlıklı çevre ve konutlarda özgürce yaşama, kendi dili ve kültürünü geliştirme hakkı vardır. Kentleri özgürleştireceğiz. Kadınlar özgürleşme hareketimizin en temel gücü ve dayanağıdır. İzmir Kadifekale 'de de görüldüğü gibi çok dilli ve çok kültürlü bir kent. Bu bizim zenginliğimiz. Herkesin barış içinde el ele, kardeşce yaşadığı bir İzmir bir araya geldik. Biz çok dilli ve çok kültürlü bir belediyecilik yapacağız." dedi.

Kadifekale seçim bürosu açılışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Arif Ali Cangı, DTP Konak Belediye Başkan Mizgin IRGAT, DTP İl Başkanı Yusuf Kaya ve ÖDP ll başkanı İbrahim Akın tarafından 9 Mart 2009 Pazartesi günü yapılan seçim bürosu açılışına çoğunluğu kadınlardan oluşan binlerce Kadifekale’li katıldı.
Açılış töreni, yediden yetmişe kadınların çoğunlukta olduğu, halkın katılımıyla coşkulu bir miting havasında geçti.

Açılışa kadınlar damgasını vurdu
 
Alanı dolduran kadınlara seslenen Cangı, , Özgürlüğü hak ettiklerini, hatta bunu şimdiden kazanmış olduklarını gördüğünü söyleyerek, 8 Mart kadınlar gününü kutladı. Kentlerin vekntlilerin özgürleşmesi için kadının özgürleşmesinin önemini vurgulayan Cangı , " burada kadın özgürlük hareketinin inanç ve kararlılığını görüyorum.", " Sizler özgür kentler ve özgür insanlar şiarımı yaşama geçirmede bize rehber oluyorsunuz. Sizden aldığımız güç ve inançla daha çok çalışacağız, birlikte başaracağız " dedi. 

Miting havasında geçen açılış binlerce kişinin katıldığı halaylarla sürdü.
Cangı Basın Bürosu

Mevlüt ÜLGEN

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0