ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Çalışanlar için pratik ve besleyici bir kahvaltı seçeneği

20 Mayıs 2009

hurkus

"Yorucu" bir tatil günün ardından işe gitmek zor geliyor değil mi?

Hele bir de sabahın köründe kalkıp yeni bir iş gününe bir yandan kendinizi hazırlarken, bir yandan da kahvaltı hazırlamaya çalışmak... 

Eğer bir yardımcınız varsa sorun yok ama yoksa... Saatin zilini defalarca kapatıp kapatıp uyuduysanız ve de çok az zamanınız kaldıysa... Çok pratik de değilseniz, ağırkanlıysanız, hatta biraz da tembelseniz, dert etmeyin; müsli var çünkü!

Müsli, oldukça popüler bir sabah kahvaltısı gevreği. Paketlenmiş ve kuru olarak satılıyor ve de uzun süre taze olarak saklanabiliyor. Laf aramızda, uzun süreyi siz çok 
abartmayın; kurtlanıyor çünkü.  

1900 yılında İsviçre'de bulunan Müsli, İsviçre'liler tarafından akşam öğünü olarak da tüketiliyor. Eve geç geldiğiniz zamanlarda, yemeğiniz de yoksa harika bir seçenek. Soğuk süt veya yoğurtla tüketebileceğiniz müslinin üstüne biraz da siz kurutulmuş ya da taze meyve eklerseniz daha da lezzetli oluyor.  

Müsli, kurutulmuş paketlerde tahıllar, fındık, fıstık ve meyve parçalarının birleştirilmesinden oluşuyor. Son zamanlarda marketlerin raflarında pek çok değişik varyasyonlarını gördüğümüz müsli bal, baharatlar ve çikolata da içerebiliyor. Gulitenli veya gulitensiz, keten tohumlu, tropikal meyveli, soyalı gibi çeşitlerini de rahatlıkla bulabilirsiniz.
Afiyet olsun!   

Hünerli ellerde yer alan diğer tarifler için lütfen tıklayınız:

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/forum.php?forum_no=43
22 Mayıs 2009

deepblueeagle

bana göreymiş. hayatım kurtuldu artık.:) sabahları kakaolu kek  (dünyanın en güzel besinlerinden bence :)) yemekten vaz geçebilirim. domatesli, tulum peynirli, turunç reçelli musli varsa ne güzel olur. çünkü evde hafta içi bu tarz bir kahvaltı hazırladığımı hatırlamıyorum kendime, son 25 yıldır.:) ağırkanlılık ve tembellik de, ehlikeyiflilik ve ekabirlik de pek keyifli insan halleri. oblomov olmadıkça :) oblomov marka müsli olabilir bak :) 
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0