ForumMüzik; ne isterseniz, ne dinlerseniz?  Yeni Konu 

JOSS STONE-Zenci Gýrtlaklý Ýngiliz Þarkýcý

04 Temmuz 2009

deepblueeagle

JOSS STONE

Bir oðlaný sevdim
Bir kez sevdim zaten
O ise beni deðil hayatý seviyordu
Onundum
Ama kafamý karýþtýrýyordu
Ruhumdaki fýrtýnalarý çözemedi
Harcadý bu iliþkiyi
Beni kaybetti
Hayatýmý geri alacaðým
Ama beni özleyecek 

Joss Stone. Ýngiliz. 87’li. 2003’te baþladý müziðe, þarkýcýlýða. 6 yýlda 3 albümü ve bir çok hit þarkýsý var.

Aynen bir zenci gibi söylüyor. Bilirsiniz bu, beyazlar için bir iltifattýr. Zencilerin arasýnda bir beyaz kolay kolay þarký söyleyemez. Kabul etmezler. Sayýlýdýr böyleleri. Eric Burdon örneðin.

Joss Stone çok iyi bir þarkýcý. Ýngiltere ve Amerika’da bir yýldýz oldu neredeyse. Küçük yaþýna raðmen. Ancak çok yetenekliler 16 yaþýnda baþarýya ulaþýr. Düþünün, þarký söylüyor, þarký yazýyor. Melissa Etheridge ile düet yapýyor, Robbie Williams ile. Donna Summer, Ray Charles, Nat King Cole, Aretha Franklin þarkýlarýný onlar kadar güzel söylüyor. 

Haliyle müziði soul, funk, caz, ritm ve blues, rap, hip hop arasýnda bir yerde. Ýlk albümü 2003’te çýkan Soul Sessions. Albümdeki Fell In Love With A Boy ile adýný duyurdu. Rock severler için bir sürpriz var bu albümde. Çünkü, Joss, Soul Brothers Six þarkýsý ama süper grup Grand Funk Railroad tarafýndan cover’ý yapýlarak ünlenen Some Kind Of Wonderful’u söylüyor. Daha sonra 2004’de ikinci albümü Mind&Body&Soul geldi. Albümdeki You Had Me ile ünlendi. Üçüncü albümü Introducing Joss Stone 2007’de geldi. Bu albümdeki Tell Me ‘Bout It ve Tell Me What We Are Gonna Do Now hit þarkýlarý oldu. 

Müzik yanýnda Joss, TV reklam filmlerinde oynuyor, TV dizisinde oynuyor (The Tudors), sinema filmlerinde oynuyor. Çünkü Taylor Swift kadar güzel. Ayrýca bir hayýrsever ve hayvansever.

Aretha Franklin’vari soul müziðini seviyorsanýz Joss Stone dinlemeye baþlayýn.

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0