Başörtüsü yasağı aynen devam

13 Ekim 2011 16:04  

 

Başörtüsü yasağı aynen devam

YÖK’ÜN, 2010 mart ayında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdiği, “Öğrenciler derse başörtülü girmişse çıkarılamaz” diyen yazısına rağmen birçok üniversitede başörtüsü yasağı hâlâ devam ediyor

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK), bir şikâyet üzerine, 2010’un mart ayında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdiği, “Öğrenciler derse başörtülü girmişse çıkarılamaz. Öğretim üyesi derse devam eder, gerekirse tutanak tutulup dekanlığa bildirilir” diyen yazısına rağmen birçok üniversitede başörtüsü yasağı devam ediyor. Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AK-DER) Genel Başkanı Neslihan Akbulut Arikan, “Son dönemde Ortadoğu Teknik, Hacettepe, Gazi, Ankara, Atılım, Başkent, Dicle, Trakya, İstanbul Teknik, Kocaeli ve Ege üniversitelerinde başörtülü öğrencilerin derslere alınmadığına dair şikâyetler aldık. Ancak bu sorun diğer üniversitelerde de devam ediyor” diyor.

Hoca, ‘Başörtüsü suç’ dedi
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Genel Sekreteri Musa Üzer de kendilerine çok sayıda başvuru yapıldığını belirtirken, Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde yaşanan bir olayı örnek verdi: “Bir hoca, dersten çıkmalarını istediği başörtülü öğrencileri daha sonra odasına çağırmış ve onlara 28 Şubat sürecinde alınan kararları göstererek başörtüsüyle derslere girmenin suç olduğunu söylemiş.” Üzer, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’nde de başörtülü öğrencilerin derse alınmadığını kaydetti.


Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0