Başbakan heykele de karşı Kültür Bakanı’na da

14 Ocak 2011 15:37  

 

Başbakan heykele de karşı Kültür Bakanı’na da

ERDOĞAN’IN Kars’taki İnsanlık Anıtı Heykeli için ‘ucube’ ifadesi kullanmasının ardından “Hayır, öyle demedi” diyen Kültür Bakanı Günay’ı bizzat Başbakan yalanladı: Ucube dedim, yıkılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kars’ta yapılan “İnsanlık Anıtı” heykeli için “ucube” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la polemiğe girmedi ve “Görüşlerimi bizzat Başbakan’a sunacağım” dedi.

Bakan Günay, Erdoğan’ın “ucube” ifadesini kullanmasıyla başlayan tartışmada buzları eritmeye niyetlenmiş ve “Başbakan heykele ucube demedi, gecekondulardan bahsetti” demişti. Günay, “Biz hiç kimsenin emeğini yıktırmayız” sözleriyle de heykeltıraş Mehmet Aksoy’a destek vermişti.

Günay: Başbakan’la görüşeceğim
Ancak Katar dönüşünde gazetecilere konuşan Erdoğan, heykel için “ucube” ifadesini kullandığını belirterek, Günay’ı zor durumda bıraktı. Erdoğan, “Ucube ifadesini heykel için söyledim” dedi. Suriye ziyareti sonrası İstanbul’a dönen Günay, gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna “Basın üzerinden konuşmam. Görüşlerimi bizzat Başbakan’a sunacağım” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise “Benim merak ettiğim Kültür Bakanı ne yapacak” dedi.


Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0