'Barış Yürüyüşü' Osmaniye'de 'durdu'

28 Eylül 2012 23:32  

 

'Barış Yürüyüşü' Osmaniye'de 'durdu'

Vicdani retçi Halil Savda ve beraberindekilere 700 kilometre boyunca ilk müdahale Bahçe ilçesinde yapıldı. Emniyet, 'halkın hassasiyetleri' yüzünden grubu ilçeye almadı

Vicdani retçi Halil Savda 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Roboski'den Ankara 'ya uzun bir yolculuğa çıktı. Amacı barış ihtimalini insanlara hatırlatmak, 1300 kilometre boyunca bazı duraklarda basın açıklaması yaparak ölümlere dikkat çekmekti. Yol arkadaşları Bingöl Elmas, İbrahim Yaylalı, Serap Halvaşi ve Merve Çöger’di.

28 gün boyunca tek bir engele takılmayan Halil Savda, yürüyüşünün 700 kilometresinde Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde polisler tarafından durduruldu, izin almaları gerektiği söylendi. Gerekçe olarak ‘halkın hassasiyeti’ öne sürüldü.

Osmaniye İlçe Emniyet Müdürü’ne “Ben Urfa’da da yürüdüm, Antep’te de, Şırnak ’ta da. Her yerin bir hassasiyeti var ama kimseden izin almadık şimdiye kadar” diyen Savda ve beraberindekiler ilçe girişinde tutuluyor. Önce bu emrin Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ’dan geldiği söylenmişti, sonra ilçe emniyetinin emri olduğu iletildi.

Barış Grubu yasal hakları olan bu yürüyüşün engellendiğine dair yazılı resmi belge taleplerini ve Ankara’ya kadar yürüyeceklerine dair kararlılıklarını ifade etti. Bahçeli girişinde bekleyiş sürüyor.

Radikal

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0