Bakan Bağış'a yumurtalı saldırı

08 Aralık 2011 23:43  

 

Bakan Bağış'a yumurtalı saldırı

Bakan'ın saldırıya ilişkin yorumu "Onlara acıyorum" oldu...

Pelin GÜNEŞ / İZMİR (AHT)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ege Üniversitesi'nde iki üniversite öğrencisi tarafından yumurtalı saldırıya uğradı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü A.D. ile kız arkadaşı olduğu öğrenilen E.Ç., "AKP üniversiteden defol" diye slogan attıktan sonra Bakan Bağış'a yumurta fırlattı. Atılan yumurta, Bakan Bağış'ın yüzüne isabet etti. Olay sonrası sağ yanağında kan toplandığı gözlenen Bakan Bağış, "O saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşlerime kızmıyorum, acıyorum. Zavallı zihniyetlerin maşaları gencecik zihinler, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanına yumurta atmayı maharet zannettiler" dedi.

İzmir'de çeşitli temaslarda bulunan Bakan Egemen Bağış, Ege Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen EgeArt Sanat Günleri'ne katıldı. Danimarkalı Sanatçı Nina Hole tarafından seramik çamurundan yapılan 'Yanan Heykel'in açılışını gerçekleştirmek üzere üniversitede bulunan Bakan Bağış, kürsüye çıkıp konuşmasını yapmadan önce yumurtalı saldırıya uğradı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri A.D. ile sevgilisi olduğu belirtilen E.Ç., "AKP üniversiteden defol" diye slogan atıp Bakan Bağış'a yumurta fırlattı. Bakanın korumaları yumurta saldırısına karşı şemsiye açsa da bir yumurta Bakan Bağış'ın sağ yanağına isabet etti. Korumalar Bakan'ın etrafına etten duvar örerek görüntü alınmasına izin vermedi. İki öğrenci ise, polis tarafından gözaltına alındı.

"ONLARA ACIYORUM"
Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Bağış'ın sağ yanağına kan toplandığı ve mantosunda yumurta lekeleri olduğu görüldü. Bakan Bağış, gençlere kızmadığını onlara acıdığını söyledi. Bağış, şöyle konuştu: "Özgün bir sanat eserinin açılışını gerçekletirirken tatsız bir olay yaşadık. Zavallı zihniyetlerin maşaları gencecik zihinler, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanına yumurta atmayı maharet zannettiler. Keşke o yumurtaları beslenmelerinde değerlendirseler, protein ihtiyaçlarını karşılarlar. O saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşlerime kızmıyorum, acıyorum. Onları tetikçi gibi kullananların piyonu oldukları için acıyorum. Bu ülkenin kardeşlik dokusunu güçlendirmek için yumurta atacaklarına bu ülkeyi daha çok nasıl kalkındırabiliriz diye düşüneceklerine kendilerini birilerine kullandırıyorlar."

"BU TÜR OLAYLAR BİZİ DAHA ÇOK KAMÇILAR"
"Bu nedenle Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş kadar eğitime bütçe ayırdık" diyen Bakan Bağış, "Farklılıkları zenginlik olarak görmeye tahammül dahi edemeyen statükonun son temsilcisi zihniyetlerin bu gençliği zehirlemesi, hepimizin birlikte düşünmesi gereken bir süreç. AB sürecinde de farklılıklara tahammül edemeyen, haddini aşmaya kalkan bir parlamentere münasip bir cevabı verdik. Din, dil, ırk farklılık siyasi görüş gözetmeden tüm insanları sevmek için hizmet aşkıyla dolu bir Başbakan'ın çalışma arkadaşlarıyız. Bu tür olaylar, girişimler bizi hiçbir şekilde bu millete hizmet aşkından alıkoyamaz daha çok kamçılar" ifadelerini kullandı.

"YANAN HEYKEL" YIKILDI
Öte yandan Bakan Bağış, seramik hamurundan yapılan ve kuruması için içi 3 gündür odun ateşiyle yakılan Danimarkalı Sanatçı Nina Hole'un "Yanan heykeli"nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış içinde ateş yanan heykelin etrafındaki elyaf sargının uzun demir çubuklarla kaldırılmasıyla oldu. Ancak elyaf malzeme sökülürken seramik heykel yıkıldı. Heykelin yıkılmasıyla etrafa saçılan ateş kıvılcımı ve kumlara karşı Bakan Bağış'ın korumaları önlem aldı. Bakan Bağış ve açılışa katılanlar heykelin tamamen yıkılmasını hayretle izledi. Heykelin yıkılmasında seramik çamurunun kurumamış olmasının etkili olduğu ifade edildi.

Habertürk

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0