Aziz Kocaoğlu'ndan güldüren ihale savunması

29 Kasım 2011 13:31  

 

Aziz Kocaoğlu'ndan güldüren ihale savunması

CNN Türk ekranlarından yayınlanan Beşn1K programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu canlı yayında zor anlar yaşadı.

İzmir'deki otoparkların ihaleleri konusunda ilginç sözler sarf eden Aziz Kocaoğlu kanunları tanımadığını söyledi.

Cüneyt Özdemir'in "İzmir'deki otopark"ların ihale yöntemine ilişkin soruları Başkan Aziz Kocaoğlu'nu terletti. "Otopark mafyası İzmir'de yok, inşaat mafyası İzmir'de yok. " diyen Kocaoğlu belli başlı bazı şeylerin İzmir'e giremediğini söyledi.

İzmir'deki otoparkların ihale yöntemine ilişkin süreci anlatan Kocaoğlu "Vakıflar şirketimize diyor ki; mesela ben burayı yıllık 650 bin TL'ye kiraya veriyorum diyor. Sözleşme yapılıyor sonradan geliyor İzerman çalıştırmaya başlıyor. Bunun fizibilitesi, yaklaşık maliyeti bu. Zaten 100 liralık malı 500 liraya veremezsiniz. Burada böyle bir şey var." dedi.

Cüneyt Özdemir ise böyle bir durumda ihaleye gerek olmadığını ifade ederek "Ama niye ihale yapıyorsunuz? " sorusunu Kocaoğlu'na yöneltti. Kocaoğlu ise bu soruya "İhale yapıyoruz yaklaşık maliyetinin üzerinde alsın, çıksın diye anormal bir şey yok. " sözleriyle yanıt verdi.

Kocaoğlu'nun bu yanıtı üzerine oldukça şaşıran Özdemir "Çok tuhaf bir yöntem değil mi? Bir ihale yapıyorsunuz, kendi şirketinizde giriyor, siz diğer şirketi ihalede geçiyorsunuz sonra o ihaleyi iptal ediyorsunuz." dedi.

Bu ihale yönteminin İzmirlilerin yararına olduğunu ifade eden Kocaoğlu "Bu kamunun yararına,İzmirlilerin lehine yapılan bir eylemdir. Hesabı da verilen bir eylemdir. Burada bir suç unsuru da yok, tuhaflıkta yok. " sözleriyle şaşırttı.

İşte Cüneyt Özdemir ve Aziz Kocaoğlu arasında geçen ilginç diyaloglar;

Cüneyt Özdemir: Bu normal mi? O zaman niye ihale yapıyorsunuz?

Aziz Kocaoğlu: Ben kamuyu koruyacaksam, ihaleyi normal bir şekilde yapıyorum, ihaleyi anormal birisi gelip alsa.. Normal bir ihaledir bu.

Cüneyt Özdemir: Ama buna siz karar veremezsiniz ki buna. Siz bir belediye başkanısınız ve buna karar verecek olan hukuktur. Anormal birisi gelirse şikayet edersiniz, dava edersiniz.

Aziz Kocaoğlu: Biz 4 milyon İzmirlinin malını, canını korumak durumundayız. Yasalara uygun olarak. Yaptığımız işte yasalara uygundur. Burada ne İzmir'in, ne büyükşehirin kârı vardır.

Cüneyt Özdemir: Yani yasalara uygun gelse de bu yaptığınız çok mantıklı gelmiyor.

Aziz Kocaoğlu: Ön yargı değil. Oraya giren insanlar ön yargılıdır. Biz kendimizi korumuştur, kenti korumuştur. Daha fazlasını açmak istemiyorum.

Cüneyt Özdemir: Ben anlamadım, ben anlamadıysam hiç kimse anlamamıştır. Sevgili seyircililer anladınız mı? Anladıysanız bana da anlatın.

Aziz Kocaoğlu: Açık açık söylüyorum. Mafyaya otoparkı vermem diyorum.

Cüneyt Özdemir: Yani böyle bir kanun olur mu?

Aziz Kocaoğlu: Kanun değil, kanunu bırakın. Kanuna uygun olarak vermem.

Star

Son Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2011 13:33

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0