Aziz Bey arkadaşım, birlikte çalışacağız

27 Temmuz 2011 23:23  

 

Aziz Bey arkadaşım, birlikte çalışacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Günay “Seçim bitti. Şimdi dayanışma içinde İzmir’e, Türkiye’ye hizmet edeceğiz” dedi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Buluşmada Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ömer Cihat Akay da hazır bulundu. Bakan Günay’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanı Kocaoğlu, 61. Hükümet’te yeniden görev alan Günay’a başarılar diledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise “Seçim öncesinde, ‘Seçim bitince tartışmalar bitecek, hizmet için işbirliği başlayacak’ demiştik. Bu anlayışla geldim. Sayın Başkan Kocaoğlu, benimsediğim bir arkadaşımdır” dedi. Her şeye rağmen demokratik ve güleryüzlü bir seçim ortamı geçirdiklerine inandığını ifade eden Bakan Günay “Şimdi dayanışma içinde İzmir’e, Türkiye’ye hizmet edeceğiz” diye konuştu.

‘İnciraltı gündemden düşmemiştir’

Bir basın mensubunun, 2020 EXPO’nun yerine ilişkin bir sorusu üzerine, İnciraltı planlamalarını Bakanlık ve Büyükşehir olarak beraber yaptıklarını hatırlatan Bakan Günay, “Oradaki itiraz sürecini de beraber aşmaya çalışıyoruz. Kat yükseklikleri, yeşil alan kullanımları dikkatli ve çağdaş ölçütlerle planlanmış olan bir çalışmamız var. EXPO ve İnciraltı konusunda verilmiş bir karar ve niyet var. Ben onu reddetmiyorum” dedi. 2020 yılında EXPO’nun ihtiyaçlarının daha büyük olabileceğine işaret eden Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: Şehir trafiği başka sorunlar yaratabilir diye alternatif öneriler varsa onları da dikkatle dinleyebileceğimizi ama uzatmadan sonucu yine beraberce bir karara bağlayabileceğimizi söyledim. Yani İnciraltı gündemden düşmemiştir. Ama daha iyi öneriler varsa onlara da kulağımızı tıkamayacağız. Ekim ayında nihai bir sonuca varmış olacağız.

Başkanlık çıkışında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de yaptırılacak yeni fuar kompleksinin maketini de inceleyen Bakan Günay, Başkan Kocaoğlu’ndan projedeki son durum hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından Bakan Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri onuruna verdiği yemeğe katıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şato’da düzenlenen ve samimi bir ortamda geçen akşam yemeğinde, kentin kültür ve turizm yatırımlarına ilişkin görüş ve öneriler paylaşıldı.


İzmir Star

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0