Azınlık gazetelerine anayasa için davet

03 Kasım 2011 13:42  

 

Azınlık gazetelerine anayasa için davet

TBMM Başkanı Çiçek'in medya yöneticileriyle yapacağı toplantıya İstanbul'da yayın yapan dört azınlık gazetesi; Şalom, Jamanak, Agos ve Apoyevmatini de davet edildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yeni anayasa için yapacağı İstanbul'daki toplantıya dört azınlık gazetesinin temsilcileri de çağrıldı.

Cemil Çiçek'in yarın (3 Kasım) Dolmabahçe Sarayı'nda yeni anayasayla ilgili yapacağı toplantıya beş haber ajansının genel müdürüyle birlikte ulusal ölçekte yayın yapan 29 gazete ve 25 televizyonun genel yayın yönetmenleri ya da haber müdürleri katılacak. Ulusal yayın yapan yayın organlarının yanı sıra İstanbul'da yayınlanan dört azınlık gazetesinin yetkilileri de toplantıya davet edildi.

Yahudi cemaatinin takip ettiği haftalık Şalom gazetesi, günlük Ermenice yayın yapan Jamanak gazetesi, Türkçe ve Ermenice yayın yapan haftalık Agos gazetesi ve Rumca yayınlanan günlük Apoyevmatini gazetesinin yetkilileri çağrılı gazeteciler arasında bulunuyor.

Daha önce Başbakan Erdoğan'ın medya sahipleri ve yöneticileriyle yaptığı toplantıya tüm gazeteler çağrılmadığı için eleştiriler gelmişti. Bu kez TBMM Başkanı Çiçek'in davetli listesi daha geniş tutuldu. Radikal gazetesine göre, yarın yapılacak toplantının davetli listesine Cumhuriyet, Sözcü, Aydınlık, BirGün, Yeni Mesaj, Yeni Asya gibi gazeteler de yazıldı. Ayrıca davetliler arasında İngilizce yayın yapan iki gazete ile üç derginin genel yayın yönetmenleri de yer alıyor.

Bianet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0