Arif Ali Cangı: '60 yaş ulaşım kartlarından ücret alınmasın'

27 Nisan 2012 14:18  

 

Arif Ali Cangı: '60 yaş ulaşım kartlarından ücret alınmasın'

Eşitlik ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Av.Arif Ali Cangı yılan hikayesine dönen 60 yaş indirimli ulaşım kartlarında saatin sınırlandırılmasının kart kullanıcılarını mağdur edeceğine dikkat çekti ve “ Durum böyleyse 60 yaş ulaşım kartlarından ücret alınmamalı” dedi.

60 yaş ulaşım kartı uygulamasının belli yaşın üzerindeki İzmirlilerin sosyal yaşama katılmalarını kolaylaştırmayı amaçlaması gerektiğini belirten EDP İl Başkanı Arif Ali Cangı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ulaşım kartlarından ücret almamasını istedi.

Mayıs ayından itibaren 60 yaş ulaşım kartı uygulamasının yeniden başlayacağına dair haberlerin yayınlandığına dikkat çeken Cangı “ Ancak kartın kullanım saatlerinin sınırlandığı belirtiliyor. Ancak karttan ne kadar ücret alınacağı henüz belli değil” dedi. Cangı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Sayıştay'ın istişari nitelikteki görüşü gerekçe gösterilerek İzmir Büyükşehir belediye Başkanlığı tarafından 60 yaş kartı uygulaması 31.01.2012 tarihinde sona erdirilmişti. İzmirlilerin haklı tepkileri üzerine, biniş saatleri sınırlandırılarak soruna çözüm bulunuldu. Yapılan yeni düzenlemeyi 'Sayıştay'ın onayladığı, Mayıs ayından itibaren uygulamaya yeniden başlanacağı'na dair haberler yayınlanıyor. Ancak karttan ne kadar ücret alınacağı belli değil.

Mademki kartın kullanılabileceği saatler sınırlandı, madem ki 60 yaş kartı sahiplerinin İzmir'in kent içi ulaşımına hiç bir ek yükleri olmayacak, o zaman yapılması gereken 60 YAŞ ULAŞIM KARTINDAN HİÇ ÜCRET ALINMAMASIDIR.

Ücretsiz 60 yaş ulaşım kartı uygulaması, 60 yaşın üzerindeki İzmirlilerin kentin sosyal ve kültürel yaşamına katılmalarını sağlayacaktır. Bu uygulama, 60 yaşına kadar bu ülkeye emek vermiş emeklilere devletin bir borcudur. Uygulama aynı zamanda sosyal belediyeciliğin bir gereğidir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyoruz; '60 yaş ulaşım kartlarından ücret almayın'. Bir gün hepimiz 60 yaşında olacağız.”

Son Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012 15:38

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0