Ankara Katliamı soruşturmasına komple yayın yasağı

17 Ekim 2015 19:29  

 

Ankara Katliamı soruşturmasına komple yayın yasağı

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara’da 99 kişinin öldürüldüğü bombalı saldırı soruşturmasıyla ilgili her türlü eleştiri, yorum, röportaj ve benzeri yayını yasakladı.

 

Mahkeme kararı

 

5187 sayılı yasanın 3/2 maddesi ne diyor?

 

"Basın özgürlüğünün kullanılması ancak demokratik bir toplumun gereklerine uygun olarak; başkalarının şöhret ve haklarının, toplum sağlığının ve ahlâkının, millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, Devlet sırlarının açıklanmasının veya suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla sınırlanabilir."

İvedilikle bildirildi

 

Karar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 14 Ekim’de medya kuruluşlarına “ivedi” ibaresiyle bildirildi.

Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'ün talebiyle mahkemenin aldığı kararda, “Soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasına yasaklanmasına karar verildiğinden, söz konusu kararın infaz edilmesi için gereği rica olunur” denildi. 

Bianet

15.10.2015

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0