Altın madeninin iptali istemiyle Karşıyaka Belediyesi, İl Özel İdare’ye dava açtı

18 Mayıs 2011 12:25  

 

Altın madeninin iptali istemiyle Karşıyaka Belediyesi, İl Özel İdare’ye dava açtı

İzmir İdare Mahkemesi’ne verilen dilekçede, kurumun Metro Altın İşletmeciliği A.Ş’ye Yamanlar eteklerinde altın arama ve işletme ruhsatı vermesinin hukuka aykırı olduğu vurgulandı

Karşıyaka Belediye Başkanlığı, İzmir İl Özel İdaresi’nin Yamanlar eteklerinde Altıntepe mevkiinde altın işletmeciliği için verdiği ruhsatın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı. Madenin, Bostanlı Barajı Su Havzası içinde kalması nedeniyle, insan sağlığı için risk yaratması ve Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu’nun Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Yönetmeliği’nin ÇED sürecinden muafiyet maddesini iptal etmesi, davaya gerekçe olarak gösterildi. İzmir İl İdaresi, Metro Altın İşletmeciliği A.Ş’ye, 3 Aralık 2010’da, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı vermişti.

Ruhsatın iptali istendi

Karşıyaka Belediye Başkanlığı adına avukat Enis Dinçeroğlu, İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne dava dilekçesini sundu. Dilekçede, yörede altın çıkarılmasına izin verilmesi durumunda, bölgede yaşayan insanların temiz içme suyundan mahrum kalacağına vurgu yapıldı. Dilekçede ayrıca, “ÇED sürecinden muafiyeti kapsayan maddenin iptali gereği, Metro Altın A.Ş. lehine verilen ruhsatın geçerliliği kalmamıştır. Bu nedenle davalı İzmir İl Özel İdaresi’nin, bu ruhsat işlemini iptali gerekmektedir. Tesis edilen idari işlem, yönünden de hukuka aykırıdır. Yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali gerekmektedir. Bu konuda adalete güveniyoruz” denildi.

Milliyet


Son Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2011 13:15

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0