Alman 'derin devleti' parti yönetip katliam yaptırmış....

19 Kasım 2011 08:28  

 

Alman 'derin devleti' parti yönetip katliam yaptırmış....

Alman istihbaratının sekiz Türk ve bir Yunanlıyı öldüren Milliyetçi Demokratik Parti’nin bünyesinde 100’e yakın köstebeği olduğu ortaya çıktı. Bu sayı partinin yüzde 15’i demek. Almanya’da bir neo-Nazi terör hücresinin 2000 yılından beri aralarında sekiz Türk, bir Yunan küçük esnafın da bulunduğu cinayetlerden sorumlu olduğunun ortaya çıkarılmasının ardından siyasetçiler arasında alevlenen, aşırı sağcı Milliyetçi Demokratik Parti’nin (NDP) kapatılması tartışmasına yeni bir boyut daha eklendi.

Cologne Stadt-Anzeiger gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) NDP bünyesinde neredeyse 100’e yakın köstebeği bulunuyor. 2003’te NDP’nin ilk kapatılma girişimi sırasında dahi parti içerisinde bu kadar çok köstebek olmadığı belirtiliyor. O dönemde Anayasa Mahkemesi, NDP’nin kapatılma talebini reddetme gerekçelerinden birini de partinin üst düzey yetkililerinin yaklaşık yüzde 15’nin devlet için çalışan muhbirlerden oluşmasını göstermişti. Mahkeme kararında köstebeklerin yönetimde yer almasının partinin kendi iradesiyle karar almasını engellediğini savunarak “Devletin bu noktada var olması partinin faaliyetlerindeki etkisini kaçınılmaz kılıyor. Bu da savunmanın kendisi tarafından belirlediği bir süreçle değerlendirilmesine zarar veriyor” ifadelerini kullanmıştı. Yargıçlar bu nedenle de partinin anayasayı ihlal ettiğine dair delilleri geçersiz saymıştı.

TÜM PARTİLER 'NDP KAPATILSIN' DİYOR

NDP içinde hâlâ bu kadar çok köstebek olmasının ikinci kapatılma girişiminin de başarıyla sonuçlanmasını engelleyebileceği yorumu yapılıyor. Ancak siyasi partiler arasında bu konuda görüş birliği sağlandı. Sosyal demokratların ortaya attıkları öneriye, Hıristiyan Demokratlar’ın grup toplantısında partinin desteğini alan Başbakan Angela Merkel de sıcak bakıyor. Siyasetçilere bir destek de polis sendikasından geldi. Siyaset bilimciler ise NDP’nin yasaklanmasının ırkçılık konusunda topluma güçlü bir mesaj göndereceğini vurgularken, aşırı sağın da radikalleşmesine sebep olabileceği konusunda uyarıyor. Süddeutsche Zeitung gazetesi ise başyazısında NDP’ye köstebeklerini sızdıran Anayasa Koruma Teşkilatı’nı şöyle eleştiriyor: “İstihbaratçılarla aşırı sağcılar arasındaki mesafesizlikle ilgili her geçen gün çıkan yeni ayrıntılarla biz de çaresizce şunu soruyoruz: Acaba sadece NDP’yi değil, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nı da mı yasaklamak gerek?”

Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0