'Adalet, demokrasi ve barış için/ DTP kapatılamaz.'

06 Aralık 2009 13:41  

 

'Adalet, demokrasi ve barış için/ DTP kapatılamaz.'

8 Aralık Salı günü Anayasa Mahkemesi DTP’nin kapatılmasını esastan görüşecek. “DTP Kapatılmasın” diyen ve barış sürecinin gelişmesini isteyenler aynı gün bir basın toplantısı düzenliyorlar. Basın açıklamasında şunlar yer alıyor:

“Adalet, demokrasi ve barış için/ DTP kapatılamaz.”

“Siyasal demokrasinin sınırlarının kısıtlanması değil genişlemesi için, adalet duygusunun güçlenmesi ve yaygınlaşması için, Kürt sorununda demokratik barışçıl umutlarının körelmemesi için Demokratik Toplum Partisi kapatılmamalıdır.

“DTP’yi kapatmayın! Vekillere dokunmayın!”

dtpkapatilamaz@googlegroups.com

Yukarıdaki imza metninin altında; Adalet Ağaoğlu, Atilla Keskin, Ayla Yıldırım, Aydın Engin, Baskın Oran, Bülent Aydın, Cengiz Alğan, Deniz Türkali, Doğan Tarkan, Eren Keskin, Hakan Tahmaz, Eşber Yağmurdereli, Ferhat Kentel, Fethiye Çetin, Filiz Koçali, İpek Çalışlar, Ertuğrul Kürkçü, Saruhan Oluç, Gencay Gürsoy, Şenol Karakaş, Jaklin Çelik, Mahir Sayın, Levent Tüzel, Mebuse Tekay, Murat Çelikkan, Murat Aksoy, Oral Çalışlar, Orhan Miroğlu, Osman Kavala, Oya Baydar, Özlem Dalkıran, Semiha Kaya, Roni Margulies, Rojin Ülken, Tayfun Mater, Teslim Töre, Turgay Oğur, Vedat Türkali, Yalçın Ergündoğan, Yıldız Önen, Yıldız Ramazanoğlu, Mahir Günşiray, Kerem Kabadayı, Zeynep Tanbay gibi isimlerin imzası bulunuyor.

Bu kampanyamıza ara vermiştik çünkü DTP’nin kapatılması davası gündemden düşmüştü. Fakat 8 Aralık Salı günü Anayasa Mahkemesi DTP’nin kapatılmasını esastan görüşecek. Bizler de “DTP Kapatılmasın” diyenler, barış sürecinin gelişmesini isteyenler olarak bir basın toplantısı düzenleyeceğiz.

Tarih: 8 Aralık Salı
Saat: 11.30
Yer: Taksim Hill Otel
DTP Kapatılamaz İnisiyatifi

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0