32 yıl sonra Taksim emekçilerle buluşuyor

01 Mayıs 2010 11:37  

 

32 yıl sonra Taksim emekçilerle buluşuyor

1 Mayıs kutlamaları için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şişli Meydanı'ndan Taksim'e doğru yürüyüşe başladı. Grubun en önünde sendika başkanları ile sanatçılar yer aldı Sabah erken saatlerden itibaren Şişli Meydanı'nda toplanan gruplar, Halaskargazi ve Cumhuriyet Caddeleri istikametinden Taksim Meydanı'na girecek.

32 yıl aradan sonra sendikalara bağlı işçiler Taksim Meydanı'na buluşma noktalarından gelmeye başladı. İşçi ve memur konfederasyonları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının Taksim Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarına katılacak gruplar daha önce belirlenen yerlerde toplanmaya başladı.

Bu arada Taksim Meydanı’nda geniş güvenlik önlemi alındı. Bu kapsamda oluşturulan 3 ayrı arama noktasında özel eğitimli köpeklerle üst araması yapılırken, alana hakim yüksek binalara keskin nişancılardan oluşan özel harekat polisleri yerleştirildi.

Güvenlik önlemleri nedeniyle, Taksim Meydanı’na çıkan yollar, trafiğe kapatıldı. Cumhuriyet Anıtı’nın çevresi de bariyerlerle kapatılırken, bayrak direklerine tırmanmak isteyenleri engellemek için direklere gres yağı sürüldü.

Kutlamalara katılacak Hak-İş, Memur-Sen ve TKP üyesi gruplar, sabahın erken saatlerinde Beşiktaş İnönü Stadı önüne toplanmaya başladı. Türk-İş’e ve Kamu-Sen’e bağlı gruplar ise, Unkapanı Köprüsü’nde toplanmalarını sürdürüyor. CHP, ÖDP, İşçi Partisi, EMEP’li gruplarda korteje katılmaya başladı.

DİSK üyesi çalışanlar ve sivil toplum örgütleri ile meslek odaları da DİSK’in Şişli’deki genel merkezinde toplanmayı sürdürüyor.

TAKSİM MEYDANI’NA 3 KOLDAN GİRİŞ YAPILACAK
Gruplar Taksim Meydanı’na 3 ana koldan giriş yapacaklar. Şişhane yönünden gelen grup Taksim’e girmeden önce çiçekçilerin önünde bekleyecekler. Şişli’den gelen grup PTT’nin önünde, Gümüşsuyu’ndan gelen grup da The Marmara Oteli’nin yanındaki Vakıfbank’ın önünde bekleyecekler. Grupların temsilcileri, Kazancı Yokuşu’na gelerek 1977’de burada yaşamını yitirenleri anacaklar.

Anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

DİSK ve Türk-İş’ten birer işçi 1 Mayıs bildirisini okuyacaklar. Ruhi Su Korosu sahneye çıkacak ve ardından Timur Selçuk ve çok sayıda sanatçı 1 Mayıs Marşı’nı okuyacak.

UZMANLAR BOMBA ARADI
Sabahın erken saatlerinde polis ekipleri ellerindeki dedektörlerle meydanda karış karış arama yaptı. Bu arada polis arama noktarındaki polislerin sayısı, alınan sıkı güvenlik tedbirleri dikkat çekti.

TEM'DE TRAFİK
İstanbul'a diğer illerden ve anadolu yakasından gelen sendika otobüsleri TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde bir sürprizle karşılaştı. Polisin, 1 Mayıs nedeniyle trafiği FSM köprüsü istikametinde tek şeride indirmesi nedeniyle metrelerce uzanan bir trafik oluştu.

ANKARA’DA 1 MAYIS KUTLAMALARI
Ankara’da 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle işçiler Ankara Garı’nda toplanmaya başladı. Yaklaşık bin işçinin sabahın erken saatlerinde Ankara Garı’na geldiği görüldü.

Bu arada Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak kutlamalar için Ankara’da bazı noktalarda da toplanma noktaları oluştu.

Ankara’da da Sıhhiye Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve arama noktaları oluşturuldu.



GRAFİĞİ DAHA BÜYÜK GÖRMEK İÇİN RESMİN ÜSTÜNE TIKLAYIN

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0