28 Þubat soruþturulacak

23 Kasým 2011 13:36  

 

28 Þubat soruþturulacak

Kuvvet komutanlarý hakkýnda yapýlan suç duyurularýný dikkate alan Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðý 28 Þubat dönemini soruþturacak. Geliþmeleri deðerlendiren Ali Bayramoðlu, Türkiye'nin eksik de olsa geçmiþiyle yüzleþme sürecine girdiðini söyledi. (Ekin Karaca)

28 Þubat'la ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 312. maddesi uyarýnca soruþturma baþlatýldý. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan "Cebir ve þiddet kullanmadan Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldýrmaya veya görevlerini yapmalarýna kýsmen veya tamamen engellemeye teþebbüs etme" iddiasýyla baþlatýlan soruþturmada gerek görülmesi halinde dönemin kuvvet komutanlarýnýn ifadeye çaðrýlacaðý açýklandý.

Habertürk gazetesinin haberine göre, soruþturma, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn dönemin Genelkurmay Baþkaný Ýsmail Hakký Karadayý, Genelkurmay 2. Baþkaný Çevik Bir, kuvvet komutanlarý, Sincan'da tanklarý yürüten Erdal Ceylanoðlu hakkýndaki suç duyurularýný dikkate almasýyla baþlatýldý.

"Geçmiþle hesaplaþýyoruz ama eksik"
28 Þubat'la ilgili soruþturma baþlatýlmasýný bianet'e deðerlendiren gazeteci Ali Bayramoðlu, henüz bu konuda konuþmak için erken olduðunu ancak Türkiye'nin 28 Þubat süreciyle de hesaplaþmasý gerektiðini söyledi.

Bayramoðlu, Türkiye'de aksak da olsa, eksik de olsa geriye dönük bir hesaplaþma dönemi baþladýðýný, dolayýsýyla 28 Þubat'la muhakkak hesaplaþýlmasý gerektiðini söyledikten sonra sözlerine þöyle devam etti:

* Bazý kesimler tarafýndan ifade edildiði gibi Ergenekon Davasý'nýn 28 Þubat'ýn rövanþý olduðu kanaatinde deðilim. Ergenekon davasý devlet içinde konumlanmýþ gayrimeþru odaklarýn yargýlanma sürecidir.

* Bunlar içinde hukuka uygunluk, haklýlýk, haksýzlýk ayrý bir konudur, tutukluluk sürelerinin uzunluðu ayrý bir konudur. Genel sürece baktýðýmýzda Ergenekon Türkiye'nin son dönemlerde yaþadýðý önemli bir davadýr.

* Ancak temizlik süreci tümüyle yürümüyor. Susurluk dönemiyle ilgili pek çok soru ortada. Bunun yaný sýra Ahmet ve Nedim gibi gazetecilerin baþka türlü hesaplaþmalar içerisinde polis gruplarý arasýndaki çatýþmalardan hareketle hapishaneye girmeleri veya bazý soruþturmalarý yürüten gruplarýn bu soruþturmalarýn çapýný aþan niyetler içinde hareket etmesi sorgulama, soruþturma ve yüzleþme sürecinin varlýðýný ortadan kaldýrmaz, sadece eksikliklerini gösterir.

Bianet

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0