1 MÝLYON ÝMZA: 'Kadýna Yönelik Þiddeti Durdur!'

22 Ekim 2011 22:06  

 

1 MÝLYON ÝMZA: 'Kadýna Yönelik Þiddeti Durdur!'

ESP/Sosyalist Kadýn Meclisleri, Galatasaray Lisesi önündeki dört saatlik oturma eyleminde kadýna yönelik þiddete karþý "1 Milyon Ýmza" kampanyasý için destek istedi ve "27 Kasým Ankara Kadýn Mitingi"ne çaðrý yaptý.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)/Sosyalist Kadýn Meclisleri (SKM) bugün (22 Ekim 2011) Galatasaray Lisesi önünde dört saat süren bir oturma eylemi yapýyor. "Þiddete karþý 5 dakika sen de otur" çaðrýsýna katýlanlarla kalabalýklaþan grup, eylemlerine devam ediyor.

ESP ve SKM, "Ses ver Þiddeti Durdur: Þiddete Karþý Bir Milyon Ýmza" adýyla, iki ay önce duyurduklarý kampanya için destek istiyor. Toplanan imzalar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) götürülecek.

Kampanya, 27 Kasým 2011'de Ankara'da yapýlacak kadýn mitingiyle son bulacak. 27 Kasým'daki miting için de çaðrýda bulunan ESP ve SKM'nin bugünkü eylemine, Ýlkay Akkaya ve Serap Yaðýz da Galatasaray Lisesi önünde söyledikleri þarkýlarla katkýda bulunuyor.

SKM'den Handan Mýsýroðlu bianet'e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný Fatma Þahin'in kadýn örgütleriyle yaptýðý toplantýlarý olumlu bulduklarýný ve SKM'nin hazýrladýðý yasa taslaðýný da kendisine ileteceklerini söyledi.

Mýsýroðlu taleplerini þöyle ifade etti: "1 milyon kiþiyi harekete geçirmeye çalýþýyoruz. Türk Ceza Kanunu'na (TCK) 'kasten adam öldürme' suçunun aðýrlaþtýrýcý hali olarak 'namus cinayetleri'nin de eklenmesini, 'haksýz tahrik' kavramýnýn TCK'dan çýkarýlmasýný, kadýn dayanýþma evlerinin açýlmasýný ve Kadýn Bakanlýðý kurulmasýný istiyoruz."

14.00'de baþlayan eylem, 18.00'e kadar sürüyor.

Bianet

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0