1 Mayıs resmi tatil oldu

23 Nisan 2009 02:53  

 

1 Mayıs resmi tatil oldu

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen tasarı kabul edildi ve 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma Günü' adıyla tatil oldu. 

1 Mayıs'ın, ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla tatil ilan edilmesine ilişkin tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Görüşmeler sırasında, CHP milletvekilleri kutlamalar için Taksim Meydanı’nın açılmasını talep etti.

CHP'nin talebini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "30 yıl aranın ardından, tatil ilan ettikten sonra, 1 Mayıs'ın kargaşaya vesile olması, kimseyi memnun etmez. İnanıyorum ki, aklı selim galip gelir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 1 Mayıs'ta kamu kurum ve kuruluşlarında yapılması kararlaştırılan iş ve işlemler yürütülecek. Kamu kurum ve kuruluşları, bu iş ve işlemlerin yürütülmesi için gerekli önlemleri alacak.

NEVRUZ'A RET
Öte yandan, CHP, MHP ve DTP'nin '21 Mart'ın Nevruz Bayramı' olarak resmi tatil ilan edilmesine ilişkin önergeleri reddedildi.

1 Mayıs'ın 'Emek ve Dayanışma Günü' olarak tatil ilan edilmesini öngören tasarının görüşmeleri sırasında 21 Mart'ın, Nevruz Bayramı olarak tatil ilan edilmesine ilişkin CHP'nin verdiği önerge üzerinde İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek konuştu.

Özyürek iktidarı eleştirirken, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş da aynı yönde verdikleri önerge üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Nevruz ve 1 Mayıs sendromu bulunduğunu savunarak, bunlardan kurtulunması gerektiğini kaydetti. Demirtaş, ''1 Mayıs ile demokrat olup, Nevruz'u yasaklayarak yarım demokratlık olmaz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP, MHP ve DTP'nin aynı içerikli önergeleri reddedildi.

BAKAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI
1 Mayıs'ın tatil ilan eden kanun tasarısının kabul edilmesinden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, teşekkür konuşması yaptı.

Çelik, ''1 Mayıs sevgi, barış günü olsun'' denilirken, Genel Kurul'da sanki muharebeye gidiliyor şeklinde konuşmalar yapıldığını savundu. Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ın kutlanması taleplerini de değerlendiren Çelik, ''Yasanın, meydanıyla birlikte çıkacağı diye bir şey yok. 1 Mayıs, gerilim olmaktan çıkacak, tatil olarak millet bunu piknik olarak değerlendirecek'' diye konuştu.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0