Cesareti olanlar, şiddeti reddedenler! Haydi, Dünya Yürüyüşü'ne

02 Ekim 2009 01:03  

 

Cesareti olanlar, şiddeti reddedenler! Haydi, Dünya Yürüyüşü'ne

Dünyadaki savaşların sona ermesi, nükleer silahların imha edilmesi ve her tür şiddetin (fiziksel, ekonomik, ırksal, kültürel, cinsel ve psikolojik) bitmesi talebiyle yeryüzünü kat edecek ilk Dünya Yürüyüşü 2 Ekim'de başlıyor. 

Barış ve Şiddetsizlik için Dünya Yürüyüşü

Barışseverler ve şiddet karşıtları, savaşların sona ermesi, nükleer silahların imha edilmesi ve her tür şiddetin (fiziksel, ekonomik, ırkçı, kültürel, cinsiyetçi ve psikolojik) yeryüzünden silinmesi talepleriyle yola çıkacakları ilk Dünya Yürüyüşü Gandi’nin doğduğu gün olan ve Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Şiddetsizlik Günü” ilan edilen 2 Ekim 2009’da, Yeni Zelanda’da başlayacak ve 2 Ocak 2010’da, And Dağları’nda (Punta de Vacas, Aconcagua, Arjantin) sona erecek. 100'den fazla ülkeden geçerek dünyayı katedecek ilk Dünya Yürüyüşü üç ay (90 gün) sürecek, tropik ve çöl sıcaklarından Sibirya’nın soğuğuna kadar, tüm iklimlerden ve mevsimlerden geçecek.

15 yıldır pasifizm ve şiddetsizlik alanlarında çalışan ve Hümanist Hareket’in kurduğu uluslararası bir örgütlenme olan “Savaşsız Bir Dünya” tarafından hayata geçirilen yürüyüş, herkesin özgürce katılımı için yapılıyor. İnternet yolu ile sanal katılım da dahil olmak üzere, çeşitli ve çok yönlü katılım kanalları bulunuyor.

Yürüyüş, insanlar tarafından ve insanlar için, dünya nüfusunun büyük çoğunluğuna ulaşma umudu ile yapılıyor. Bu nedenle, medyanın da barış ve şiddetsizlik için gerçekleştirilen bu yolculuğu tanıtması isteniyor. 

Dünya Yürüyüşü hakkında bilgi almak ve Destek Formunu imzalamak için aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz.

Uluslararası Web Sitesi:
http://www.theworldmarch.org/index.php?lang=tur

Destek Formu:
http://www.theworldmarch.org/index.php?lang=tur&secc=join

Türkiye Yazışma Grubu:

Altuğ Akyel
Barış ve Şiddetsizlik İçin Dünya Yürüyüşü Türkiye Sözcüsü

Luis Carlos Palacios
Türkiye Koordinatörü

worldmarchturkey@ googlegroups. co

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0