ForumDuyurular  Yeni Konu 

FLAÞ.. FLAÞ.. FLAÞ... ÞOK.. ÞOK.. ÞOK..

27 Mayýs 2008

hurkus

JUNO BULUNDU! JUNO BULUNDU! :D :D :D :D

Keditör teyzesine teþekkürler ve sevgiler..

Hürkuþ
27 Mayýs 2008

kurþunkalem

Geçmiþ olsun. Gözünüz aydýn :)
28 Mayýs 2008

hurkus

Teþekkür ederim, beni en iyi anlayabilecek insanlardan birisiniz. :D

Aslýnda yazmaya utandým dün; Juno'yu sokakta deðil evdeki sandýklý divanýn içinde buldum. Anneannesi :wink: onun sandýklý divanýn içine girdiðini görmeyip kapaðýný kapatmýþ, zavallýnýn sesi de çýkmadýðýndan (miyavlamayý bilmiyor, çok kýsýk bir sesi var, yalnýzca miyavlarken aðzýný açýp kapadýðýný görebilirsiniz, sesi çýkmýyor), bendeniz de panikten ve de aðlamaktan ancak sabaha karþý duyabildim arka odadan gelen cýlýz miyavlamayý. Ucuz atlattýk sanýrým.. :D :D :D :D
29 Mayýs 2008

Moshe

Geçmiþ olsun.

Bu duyguyu bilirim. Benim de 2 yavru köpüþüm vardý. Tilda ve Ruth. Daðlýk bir bölgede ikamet ediyordum o sýralar. Kar, fýrtýna göz gözü görmüyor. Bir kayalýðýn altýnda tir tir titrerlerken bulmuþtum. Berbat bir gündü. Çok fena bir vijdan azabý çekmiþtim. O acýyý yaþadýktan sonra evlat acýsýný hayal bile edemedim. Ýnsan'ýn bir hayvan için nasýl aðladýðýný o gün öðrenmiþtim.

Tilda her kapýþmada Ruth'u alt ederdi ama iþ yemek yemeye gelince Tilda avucunu yalardý :)

Aklýma Annemin abimi kaybetmesi geldi þimdi. 1 yaþýndaki velet ortadan kayboluyor köy yerinde. Garibim bunu öðle vakti farkediyor ve akþama kadar köyde ki tüm evlere girip çýkýyor ama çocuk yok. Yaz sýcaðýnda bir türlü bulamýyor çocuðu.

Sonra aðlayarak oturmuþ bir köþeye. O sýrada bizim aðabey aðlamaya baþlamýþ. Meðer sýrtýnda ki belek'de taþýyormuþ çocuðu. Mutlu ve þaþýlasý bir son :)
29 Mayýs 2008

hurkus

Çok teþekkür ederim Sevgili Moshe,
benzer duyarlýklara sahip insanlarla ayný sitede olmak ne hoþ. :)

Ancak yakýndan izlediði ve gözlediði zaman bir hayvaný tanýyabiliyor insan; onlarýn da duygularýnýn, düþüncelerinin olduðunu farkedebiliyor. Onlar da düþünüyor, seviyor, kýzýyor, küsüyor, üzülüyor, kýskanýyor..

Ortak bir hayatý paylaþtýðýnýzda ise bu canlýlar-köpek, kedi, kuþ gibi- bir süre sonra çocuklarýnýz gibi oluyor. Baþlarýna herhangi bir þey geldiði zaman da çocuklarýnýza bir þey olmuþ gibi üzülebiliyorsunuz. Gerçi bir insana ya da baþka herhangi bir canlýya bir þey olduðunda üzülmek için illaki onu tanýmak da þart deðil.

Örneðin, bugün yayýnlanan bir haberle sarsýldým ben; Antalya'daki toplu köpek katliamý.. herhalde okumuþsunuzdur. Bence "baþýboþ köpeklerden" önce "baþýboþ belediyelerle" ilgilenmek lazým.

Bu arada annenizin abinizi kaybetmesi ile ilgili anlattýðýnýz olay çok komik gerçekten, þaka gibi. :lol: :lol:

Sevgilerimle,
30 Mayýs 2008

Moshe

Annem, Tabiat'ýn bana yaptýðý en büyük þaka zaten. :)

Antalya'da ki geliþmeleri bende takip ettim ve bir türlü zihnimde oturtamadýðým bir durum. Çok kýsa bir süre önce Antalya’daydým. Ýlk duraðýmýz Aksu civarýydý ve oradan direkt Kemer'e geçtik. Sokak hayvanlarý hemen hemen hiç yoktu.

Kremlin ve Topkapý Palas'ýn bulunduklarý mevki boþ araziler olmasýna raðmen bir tane kedi veya köpek göremedim. Birçok büyük otel mevcut o bölgede ve çevresi kedi-köpekler için o kadar idealken bir tane göremedim.

Kemer de hiç deðilse seyrekte olsa sokak hayvanlarýna rastladým. Durumlarý pek de iyi deðil ama yinede varlardý. Kemer'de veterinerlik yapan bir arkadaþýmýzýn kliniðinde bir süre oturduk. Veteriner arkadaþýmýz bizimle sohbet bile edemedi. Sürekli insanlar kucaklarýnda hayvanlarý ile birlikte girip, çýkýyorlardý. Yani yerli ve yabancý bir çok bir hayvanýn sorumluluðunu almýþ. Klinik önünde de bir kedi ile köpeðin aþkýna da tanýk olduk ama sokaklar bomboþ.

Ýþte bu çeliþkiden dolayý bir türlü bu katliamlarý anlayamadým.

Aklýma gelen 2 sebep var;

1. Turist rahatsýz oluyor diye katlediyor olabilirler. Fakat oradaki iþletmecilik anlayýþý o kadar sýð ki bu tip bir eylemi sadece turistlerin rahatlýðý için yaptýklarýna ihtimal vermek çok zor. Ki turistlerinde böyle bir rahatsýzlýklarýnýn olacaðýna pek ihtimal vermiyorum. Hatta klinikte beklerken bir Rus kadýn kucaðýnda köpeði ile aðlayarak içeri girdi. Çok da ciddi bir sakatlanmasý yoktu ama hüngür hüngür aðlýyordu.

2. Eðer sokak köpekleri yaban domuzlarýna saldýrýyorlarsa bu yüzden katledilmiþ olabilirler. Zira orada bir çok turistik yerde yaban domuzlarýný öldürüp koyun veya dana eti diye müþterilere yedirdikleri bilinen bir durum.

Yerli ve yabancý halký sokak hayvanlarýný bu kadar seviyorken (Veteriner arkadaþtan da bu kültür ile ilgili çok aný dinledik) bu hayvanlarýn katledilmesi çok ilginç.

Elbette sorumlular birinci derecede yerel yöneticiler ama iþin içinde büyük iþletme sahipleride olabilir.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0