ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

Tahinli-Sebzeli Bulgur Pilavı

23 Mayıs 2008

Moshe

Malzemeler:

2 su bardağı bulgur. 2 adet domates. 3 adet yeşil sivri biber. Bir yemek kaşığı tahin (Kullandığım tahini Antalya-Manavgat'dan almıştım. Çifte kavrulmuş ve sakız katkılı. Yani kokusu ve tadı diğer tahinlerden çok farklı. Kanser hastaları özellikle tüketiyor.)

Halka halinde incecik dilimlenmiş biberler yağda hafifçe kızartılarak yumuşatılır. Yıkadığımız bulguru tencereye atarak 10 dakika gibi biberle birlikte kavururuz. Üstüne kabuklarını alıp ince ince, mini mini dilimlediğimiz domatesleri ve 3 bardak soğuk suyu ekleriz. Üzerine bir yemek kaşığı tahini gezdirdikten sonra kısık ateşte pişmesini bekleriz.

Yanına bir de soğuk ayran oldumu pek afiyetli olur.

Tavsiye: Kendi ayranınızı kendiniz yapın. Hazır ayran tüketmekten sakının. Büyük bir süt ve süt ürünleri firmasında çalışan personelden aldığım bilgiye güvenin :)
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0