Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

Apokalipto

27 Mart 2007

berna




Mel Gibson tarafından yönetilen, senaryosu yazılan ve prodüksiyonu üstlenilen film Maya medeniyetinin yıkılışını anlatıyor. Apokalipto 1500'lü yıllarda Maya Devleti'nin varlığını sürdürdüğü Yucatan Yarımadası'nda bir kabilenin öyküsünü anlatıyor bizlere. Hikaye Billur Gökyüzü'nün oğlu Jaguar Pençesi'nin gözünden bir hayatta kalma mücadelesini aktarıyor.
Filmde zaman zaman 'korkuya kapıldığınız an kötülüklerin ve yenilginin çabuk geleceği ve sizi bulacağı' konusunda uyarılıyorsunuz. Bu düşüncenin pratiğini de korkusunu yenen Jaguar Pençesi'nin haykırışında görüyorsunuz:
- Ben Jaguar Pençesi. Billur Gökyüzü'nün oğlu. Bu ormanda benden önce babam avlanırdı. Benim adım Jaguar Pençesi. Ben bir avcıyım. Bu benim ormanım ve ben öldükten sonra oğlum oğulları ile avlanacak.

Filmin oyuncu kadrosunun tamamı bölgede yaşayan Mayalılar ve Kızılderililerden oluşuyor ve daha önce oyunculuk deneyimleri olmamış. Kullanılan dil de bölgenin yerel dili olan Yucatec. Mel Gibson, kaybolmaya yüz tutmuş bir dilde film yapıp o dili ölümsüzleştirme hayalini de gerçekleştirmiş oluyor böylece.
Film ciddi bir araştırma süreci sonunda ortaya çıkmış ve muhteşem görselliğiyle seyredilmeye değer.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0