hurkus
|
İzmir'in Buca ilçesine bağlı Belenbaşı köyü, hazırladığı projeyle organik ürünlerin merkezi olma yolunda dev bir adım atıyor. Projede, İslam Kalkınma Bankası organik tarımın geliştirilmesi için 300 bin dolarlık kaynak aktaracak.
İzmir Tahtalı Barajı havzasında tarım ürünlerinde uygulanan kısıtlamalar sebebiyle organik tarıma geçme kararı alan Belenbaş köyü, iki yıl önce "Köy Eğitim ve Ekonomisinde Yeni Ufuklar" sloganıyla yola çıkmışlardı. Projede, İslam Kalkınma Bankası'nın organik tarımın geliştirilmesi için 2008'de serbest bırakacağı 300 bin dolarlık kaynak kullanılacak. İzmir İl Tarım Müdürlüğü'nün sunacağı proje onaylanırsa, Belenbaşı bu kaynaktan yararlanan ilk köy olacak. Bankanın finans desteği, proje aşamalarına göre artacak.
Köylülerin organik tarım projelerine her türlü desteği vereceklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, "Köy muhtarlarının, ellerinde projeelerle yardım istemesi beni memnun ediyor. İmkanlar ölçüsünde yardım ediyoruz. İl Tarım Müdürlüğü'ne organik tarıma verdiği destek için teşekkür ediyorum."
Fikret Karagöz/İzmir Taraf Gazetesi 2 Mart 2008
|