ForumMüzik; ne isterseniz, ne dinlerseniz?  Yeni Konu 

JONAS BROTHERS-Lines, Vines and Trying Times

03 Ağustos 2009

deepblueeagle

JONAS BROTHERS-Lines, Vines and Trying Times (2009 Albümü)

Temiz yüzlü hoş gençlerden oluşan bir grup Jonas Kardeşler. O da Hannah Montana (Miley Cyrus) gibi Bir Disney ürünü. Şu sıralarda Justin Timberlake, Rihanna, Chris Brown, Taylor Swift, Miley Cyrus gibi, ergenlik çağı ilahlarından. Genç kızların, delikanlıların sevgilisi pop ilahı görevini Britney Spears, Christina Aguilera, Robbie Williams gibi büyüklerinden devraldılar.

Pop müzik endüstrisi en çok ergenlere seslenir. Hem onları yönlendirir hem de onlar sayesinde çok kazanır. Aslında sadece pop müzik değil, cep telefonu, i-pod gibi teknoloji ürünleri, i-tunes, web siteleri, film-müzik indirmek gibi bilgisayar, internet olanakları, TV programları, filmler gibi görsel-işitsel kültür ürünleri, spor, video oyunları, converse, eyeliner gibi giysi, moda ürünleri hepsi bir araya gelip gençleri kuşatır ve onlara bir evren sunar.

Pop müzik hep yanındadır gençlerin. Ergenlik müziği, balonlu sakız müziği, ergen kızların veya oğlanların kurduğu gruplar ergenlik yıllarının ilahlarını yaratır, gençlerin özdeşleşebilecekleri. Aslında bu grupların bir çoğunu, müzik yapımcıları yaratır, hatta gerçekte öyle gruplar yoktur bazen. Örneğin, eskiden “Sugar Sugar” adlı bir şarkı çok sevilirdi, ama aslında o şarkıyı söyleyen belirli bir grup bile yoktu. Yapımcılar, bazı stüdyo müzisyenlerini toplar ve vitrin bir grup oluştururlardı. Şarkı yapılır ve dağılırlardı. Poster gruplardı bunlar. Ama aralarından biraz daha yetenekli olanlar çıkardı, müziklerini kabul ettirirlerdi zaman içinde, Boney M. gibi, Robbie Williams gibi. Unutulmaz Abba gibi.

Bu tür müzikler, müzisyenler daha çok 70’lerde ortaya çıkmıştı İngiltere ve Amerika’da. Aslında ilk ürünler 60’larda Frankie Avalon, Paul Anka ve Monkees idi. 70’lerde yapımcılar, müzik şirketleri bu tarz birçok grup ve müzisyeni bir araya getirdi. Partridge Family grubundan temiz çocuk David Cassidy gibi. Veya Sweet, Suzi Quattro, Garry Glitter, Michael Jackson’lu Jackson 5. Bu karton gibi gruplar çoğalmaya başladı giderek. Osmond Brothers, Bay City Rollers, T-Rex gibi. Daha sonra bebek yüzlü oğlanlar Shaun Cassidy, Leif Garret ve yine bir prefabrik grup Village People geldi.

80’lerde ise, New Kids On The Block, New Edition, Debbie Gibson, Tiffany gibi müzisyen ve gruplar ergenlik müziğinin idolleriydiler. 90’larda ise Spice Girls, All Saints, Take That, BoyzIIMen, Boyzone, ‘N Sync, Destiny’s Child, Britney Spears, Christina Aguilera, Jessica Simpson gençlerin ilahı oldular.

2000’lerde ise Justin Timberlake, Miley Cyrus, Rihanna, Chris Brown, Taylor Swift, Westlife, Day 26, Kelly Clarkson gibi grup ve müzisyenlerle birlikte Jonas Brothers da çıtır erkekler sınıfından yıldızlar takımına giriyor. Bizim lolita grubumuz Hepsi gibi. Bu tür grupların özelliği daha çok melodik vokallere veya birden çok vokaliste yer vermeleri.

Önceleri Hey, Pop, Bravo, Melody Maker, Rolling Stone ve Billboard gibi popüler müzik dergilerinde okuduğumuz bu grupları son yıllarda Blue Jean, Hey Girl, Cosmo Girl gibi dergilerde izliyoruz. Daha derin müzikleri ise eskiden Stüdyo İmge, şimdilerde ise Roll, Yüxekses gibi dergiler sunuyor bizlere.

Jonas Brothers, genç kızların sevgilisi pop yıldızı olsa da o kadar da boş değiller haliyle. Pop’tan rock’a doğru gelişiyorlar. Son 10 yıldır müzik yapan üç kardeş, müzikal açıdan son 3 yılda öne çıktılar. Daha önce, onlar da Miley Cyrus gibi, cici Disney figürüydüler. Hannah Montana, High School Musical, Camp Rock gibi TV dizileri ve sinema ile ünlendiler.

It’s About Time (2006), Jonas Brothers (2007), A Little Bit Longer (2008) adlı albümlerinden sonra 2009 yılında çıkardıkları Lines, Vines and Trying Times ile sadece romantik ergenler olmadıklarını iyi birer rocker ve gitarist olduklarını ve beste yapabildiklerini de kanıtladılar. Son albümlerinde Common ve Miley Cyrus ile düetleri de var. Albümden World War III, Paranoid, What Did I Do To Your Heart, Don’t Charge Me For The Crime sevilen şarkılarından bazıları.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0