|
|
Frambuazlı Pasta ( Nice Mutlu yıllara )
03 Haziran 2009
|
|
ALEV YILMAZ
|
 .gif)
Hürriyet hanım nice sağlıklı huzurlu yıllara ....
Frambuazlı pasta sizin için :))))))))))))
Malzeme:
Pandispanya için;
• 4 yumurta
• 4 fincan şeker
• 4 fincan un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• limon kabuğu rendesi
Krema için;
• 1 lt süt
• 1 su bardağı şeker
• 4 kaşık un
• vanilya
• 1 yumurta
• 1 paket kremşanti
Karıştırarak muhallebi gibi pişirin daha sonra mikserle
5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın
dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin.
üzeri içinde 1 paket kremşanti, frambuaz,çok az pembe gıda boyası
Hazırlanışı:
Önce yumurtalar ve seker mikserle çırpılır.
Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve bu yumurtalı harca katılır Karıştırılır. önceden yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır.
175 derecede 35 dakika kadar pişirilir.kekimiz soğuyunca ortadan ikiye keselim.
Ben franbuazları buzluktan çıkarttığım için çözülmesini beklerken suyuda çıktı suyuyla kekimi ıslattım.
Daha sonra arasına kremamızı sürüp çeşitli meyvelerimizi dizelim.
Diğer yarısınıda kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle heryerini kaplayalım.
Bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur.
Afiyet olsun. 
|
|
|
|
|
|
03 Haziran 2009
|
|
hurkus
|
Alev hanım süpersiniz!!!!!!!!
Çok teşekkür ederim.
Doğum günüm 1 gün sonra olsa da sorun değil, hatırlamayanlar, duymayanlar için iyi oldu. Hem başkalarının doğum gününü hem de kendiminkini ilk duyuran her zaman ben oluyordum, beni kurtardınız bu defa, bunun için de kutluyorum sizi...
Ancak borçlandınız: İstanbul'a geldiğim zaman bu pastanın aynısından rica ediyorum. 
Selam ve sevgilerimle,
Hürriyet
|
|
|
|
03 Haziran 2009
|
|
hurkus
|
Bu arada bulduğunuz doğum günü animasyonları olağanüstü! Kıskandımmmmmmmmmmmm.
|
|
|
|
03 Haziran 2009
|
|
ALEV YILMAZ
|
Tabii zevkle, benim için de keyif olur.
|
|
|
|
04 Haziran 2009
|
|
deepblueeagle
|
vallahi en sevdiğim pastadır. ama hep yedim. hiç yapmadım. üstelik okuduktan sonra da canım bir çekti. ama gittiğim pastanelerde yoktu. ben de onun yerine muz ve bitter çikolata yedim. hayatta en sevdiğim iki besin. ıssız bir adaya gidersem yanımda götüreceğim iki şey.
bir de yaban mersinli pasta var. özsüt'te yedim. mmmm. nefis. onun tarifini de isteriz.
|
|
|
|
04 Haziran 2009
|
|
sultan
|
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOherkes bizden önce işi bitirmiş...Walla. Asıl ben kıskandım Alev Hanım. Yaş günü pastaları kesilmiş haberimiz yok yavvvv.  Biricik Hürriyet'imiz, Hürkuş'umuz ikizler gücünde değil dördüzler gücünde çalışmakta gerçekten. İzmirizmir.net bugünkü günlerine gelmişse onun pratik zekası, mandaca çalışkanlığı sayesinde olmuştur. Alev hanım ne kadar pasta hazırlasanız azdır. Leziz yemeklerinizden sonra üzerine bir de pasta pek tatlı geldi doğrusu. Bu sürpriz Hürkuş'u çok sevindirmiştir. Bizi varlığı ile var eden haber müdürümüze nice güzel yaşlar dilerim bu vesile ile.
|
|
|
|
04 Haziran 2009
|
|
ALEV YILMAZ
|
Evetttttt ! bizde konuştuk, Facebooktan öğrendim.1 gün önce oldu ama olsun.Duyduk duymadık yaptım .Bizde 2 gün kutlarız.Kıskanmayın üzülürüm Pastayı biz kesmedik gönderdim, sizler kesersiniz , İstanbula geldiğiniz de yeriz inş. Hürriyet hanımla öyle anlaştık. Gerçekten gece yarılarına kadar sürekli online, bende Hürriyet hanım sayesinde sayfa kullanımında pratiklik kazandım. 
Bu arada Yaban Mersinli Pasta isteği var, benim çalışmam lazım izninizle ! 
Sevgier, selamlar.
|
|
|
|
05 Haziran 2009
|
|
deepblueeagle
|
evet iyi ki doğdun da siteyle ilgileniyorsun.
|
|
|
|
Uyarı
|
|
Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.
Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.
Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.
|
Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
0
|