Forumİzmir'in Köpüleri  Yeni Konu 

Hayvan Haklarında Örgütlenmek: JACK LONDON

23 Mayıs 2009

hurkus


"...Son yıllarda insan doğasına karşı bende gelişen anlayış aklı başında ve sağlıklı hiçbir insanoğlunun bu gösterilerin ardında yatan ve onları olası kılan korkunç zulmü bilip de bu gibi eğlenceleri hoş karşılamayacağı bilincini edinmeme yol açtı. İşte şimdi burada şu üç şeyi önerme yürekliliğini gösteriyorum:

Birincisi; bütün insanoğullları kendi ceplerinden para ödeyen seyirciler karşısında yalnız ve yalnız hayvanların yapabileceği ve yapmak zorunda bırakılabileceği bu gösterilerin sonsuz ve kaçınılmaz bir zulümle gerçekleştiğini bilmiş olsunlar.

İkincisi; hayvan eğitme güzel sanat dalının temellerini kavramış olan kadın erkek kız kızan yerel ve ulusal insanlığı koruma örgütlerine ve hayvanlara işkenceyi önleme örgütlelerine üye olsun ve bu kuruluşlarla işbirliği etsinler

Üçüncüsü; daha başka yüzbinlerce insan gibi ne de başka alanlarda çalıştım insan kitlelerini kendi öz sefaletlerini ve perişan durumlarını gidermeleri amacıyla belli hareketleri yapmak üzere örgütlemeye çabaladım. İnsanoğlunu herhangi bir örgütlü mücadeleye girmeye razı etmek güç. Kendi koşullarını hafifletmek üzere örgütlenmelerini sağlamak daha da güç ve hele kendilerinden biraz daha hayvan olan hayvanların kötü koşullarını hafifletmek üzere örgütleyip mücadeleye sokmak çok daha güç.

Ama yüzde birimizin onda biri bile hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi yolunda hiç bir örgüte katılmayız ve sözlerimizle , eylem ya da başka katkılarımızla hayvanlara yapılan işkencenin önlenmesi yolunda mutlaka çalışmaliyız....."

8 Aralık 1915
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0