deepblueeagle
|
yarým kilo küçük Girit kabaðý
yarým kilo domates
bir baþ sarýmsak
100 gram teneke peyniri
yarým demet maydanoz
bir tahta kaþýðý sýzma zeytinyaðý (piþirme kaþýðý)
biraz tuz
yapýlýþý:
kabaklar yýkanýr, soyulmadan altý ve üstü ayýklanýr, bir çelik veya teflon tencereye bir baþ sarýmsak ayýklanýp yerleþtirilir, üzerine kabaklar dörde bölünüp ikiþer santim boyunda doðranýp sarýmsaklarýn üzerine konur, yarým kilo domates soyulup doðranýr üzerine, biraz tuz ilave edilip, yaðý da koyarak kapak kapatýlýr, aðýr ateþte bir iki kaynattýktan sonra kapak açýlýp üzerine peynir ezilerek konur, tekrar kapatýlýr, kabaklar piþinceye dek beklenir, söndürdükten sonra üzerine maydanoz serpilip kapak tekrar kapatýlýr, beklemeye býrakýlýr. Soðuduktan sonra servise hazýrlanýr.
istenirse, bu malzemeler aynen borcam’a konup fýrýnda da piþirilir.
hadi bakalým afiyet olsun.
(bir annem yemeði)
|