Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

HANNAH MONTANA-Harika bir gençlik ve müzik filmi

18 Mayıs 2009

deepblueeagle

HANNAH MONTANA-SMILEY MILEY 

Hayat bir yokuştur. Ama manzara harikadır.

Film de harika. Eğlenceli, komik, duygusal. Nefis bir ilk gençlik filmi. Ya da bir aile filmi. Bir peri prensesi, şeker perisi, tatlı 16 yaş filmi. Chok sheker. Shirin bir shey. Disney’den çocukluk, ilk gençlik, hayatı tanıma, kimliğini bulma, köklerini keşfetme, duygularına sahip çıkma, aileyi keşfetme üzerine bir film. Film baştan sona pop, rock, country, hip hop ve banjo ile çalınan geleneksel bluegrass müziği ile dolu. Sonuçta film, kral Elvis’in eyaletinde geçmekte ve başrolü paylaşan baba kız (Bill Ray ve Miley Cyrus) gerçek yaşamda da iyi ve tanınan birer müzisyen.

Smiley Miley Stewart (Miley Cyrus) 16 yaşındadır, pembe ilk gençliğini yaşamaktadır, okul, arkadaşlar, ancak bir yandan da ikinci bir kimlikle pop yıldızıdır. Yani hem sıradan bir kız hem de yaşıtlarının ilahesi bir şarkıcı. Sürekli konserler vermektedir. O Hannah Montana’dır. Ancak, Miley kimliğini sadece babası ve yakın arkadaşı bilmektedir. Miley, Hannah Montana kimliği ile tanındıkça sıradan yaşamından uzaklaşır. Sahnede bir yıldızdır, ama gündelik yaşamında dikkat çekmez. Hannah kimliği ile istediği her şey ona verilmekte, lüks içinde yaşamaktadır. Tennessee’li olduğu halde California, Santa Monica’da bir düş gibidir hayatı. Bir gün alışverişte manken Tyra Banks ile saç saça baş başa kavga eder. Bunu gören babası, onu, o anlamadan, doğduğu kasabaya götürür, Tennessee eyaletinin Crowley Corners kasabasına. 
Çocukluğunun geçtiği yeşil kasabaya. Sevimli bir kır kasabası. Atlar, ahırlar, yerel eğlenceler, bol müzik, sade, alçakgönüllü bir yaşam. Bir alışveriş merkezi bile yoktur. İlk gittiğinde babaannesi yaşgününü kutlamakta ve bütün aile gitar eşliğinde şarkı söylemektedir. Çocukluğunda çok sevdiği atı Blue Jeans’i bile hatırlayamaz önce. Babası (Bill Ray Cyrus) gerçekleri, köklerini görmesi için götürmüştür ailesinin yanına. Hannah Montana’yı herkes bilmekte ama Miley’nin Montana olduğunu kimse bilmemektedir. Ancak, bir süre sonra kimliğini açıklamak zorunda kalır. Artık bir karar vermek durumundadır. Miley olarak mı Hannah Montana olarak mı devam edecektir hayatına. Ve ailesi ve kasabalılar onu hangi kimliği ile kabul edeceklerdir. Ayrıca, birlikte okuduğu çocukluk arkadaşına da aşık olmuştur. 

Hannah Montana, son yıllarda Disney Kanalda gösterilen ve çok sevilen bir gençlik/aile dizisi. Filmde de aynı konular, karakterler ve oyuncular var. Miley Cyrus, gerçekten de Amerika’da bir fenomen son yıllarda. Hit şarkıları ve albümleri ile gençliğin sevgilisi. Aynı zamanda da tam yaşının kızı ve Tennessee’li. Pırıl pırıl bir genç kız. İyi bir şarkı sözü yazarı ve birçok ödülü var. Babası Bill Ray Cyrus da iyi bir gitarist ve şarkıcı. Filmde Miley’nin menejeri rolünde eski güzellerden Vanessa Williams da var. Ayrıca sinema ve televizyondan iyi tanıdığımız şarkıcı/aktör Barry Bostwick sevimli bir yan rolde. Miley Cyrus’un babaannesinin Amerikan Country şarkıcısı Dolly Parton olduğunu da ekleyelim.

Disney’den iyi bir aile ve gençlik filmi. Bu yılın şimdilik izlediğimiz en iyi filmi diyebiliriz. Yine sinemayı sanat yapan filmlerden değil iyi bir eğlencelik olduğunu, ama unutulmaz Disney ve gençlik filmlerinden biri olacağını söyleyebiliriz. Müzik de harika.

Sinemada Hannah Montana çıkartma kitabı da hediye olarak veriliyor.

Vizyondaki diğer filmler için üstteki Forum 7. Sanat-İzmirSinema'yı ziyaret edin veya aşağıdaki linkleri tıklayın lütfen: 

MELEKLER VE ŞEYTANLAR-TOM HANKS

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/baslik.php?baslik_no=1657
 
UZAY YOLU-MÜRETTEBAT GÜVERTEYE WARP HIZIYLA 

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/baslik.php?baslik_no=1650

KAN KİTABI-CLIVE BARKER 

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/baslik.php?baslik_no=1646

TETİKÇİ 2-YÜKSEK VOLTAJLI EKŞIN CEYSIN 

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/baslik.php?baslik_no=1642

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0