Moshe
|
Malzemeler:
2 bardak un, iki bardak süt, 2 yumurta, 60 gr susam, bir tatlı kaşığı tuz.
Tüm malzemeler derin bir kaba konularak iyice karıştırılır. Isıtılmış geniş bir tavaya çeyrek çay bardağı sıvı yağ dökülür. Az önce hazırladığınız karışımı kepçe ile alarak tavaya yavaşça boşaltın. Halka şeklinde kendiliğinden dağılacaktır.
Kısık ateşte her iki tarafını da kızartın. Fotoğraf’ta da görebileceğiniz gibi çok iştah açıcı bir ekmek olacak.
Krep yapmaya benziyor ama bu karışımda şeker yok. Susamlarla da güzel ve kıtır bir tat verebilirsiniz. Bu ekmekleri pişirirken büyükannelerin tandırlarda nasıl ekmek pişirdiğini hatırlayarak da bir nostaljiyi de yaşayabilirsiniz.
[/URL]
|