Yýldýrým'dan 28 Þubat'ýn yýldönümünde darbecilere mesaj: En aðýr cezayý alacaklar

28 Þubat 2018 22:00  

 

Yýldýrým'dan 28 Þubat'ýn yýldönümünde darbecilere mesaj: En aðýr cezayý alacaklar

Baþbakan Yýldýrým, Ýnsan Haklarýna Balans Ayarý etkinliðinde yaptýðý konuþmada 28 Þubat davasýnda sona gelindiðin belirterek "Ýntikamla deðil, adaletle davranarak hukuk içinde hak ettikleri en aðýr cezayý alacaklar. Bundan hiç kimsenin þüphesi olmasýn. O günler alçak daðlarý ben yarattým diyenlerin bugün biz darbe falan yapmadýk tanklar eðitime çýktý demelerini hiçbir þekilde adalet affetmeyecek" dedi.

AK Parti Genel Baþkanvekili ve Baþbakan Binali Yýldýrým, partisinin genel merkezinde "28 Þubat Darbesi: Ýnsan Haklarýna Balans Ayarý" etkinliðinde konuþtu. Yýldýrým 28 Þubat darbesinin Türkiye'ye 390 milyar dolara mal olduðunu hatýrlatarak, "17-25 Aralýk'ý tertip eden 15 Temmuz'da sokaklarý iþgal etmeye çalýþan hainlerle 28 Þubat'ý planlayan darbe kardeþleridir" dedi. 

Yýldýrým'ýn açýklamalarýndan satýr baþlarý þöyle:

'O dönem Türkiye üzerinde egemen güçlerin aðýr bir vesayeti vardý. Siyaset kurumu zayýflatýlmýþtý. Erbakan Hoca farklý bir siyasi anlayýþýyla yola çýktýðýnda çok aðýr eleþtirilere maruz kaldý.

'ERBAKAN HOCA'NIN HAYALÝNÝ AK PARTÝ GERÇEKLEÞTÝRDÝ'

O sabýrla metanetle yürüyüþünü duruþunu bozmadan davasýný ömür boyunca anlattý. Derdi davasý maddi manevi kalkýnmýþ büyük Türkiye'ydi. Onun hayalini bugün Türkiye AK Parti gerçekleþtirdi. Daima milletten yana oldu. Ýncindi ama hiç kimseyi incitmedi. Büyük milletimize özgüven kazandýrdý. Fikirleri bugün daha iyi anlaþýlmýþ kabul edilmiþ olan muhterem hocamýza bir kez daha Rabb'imden rahmet diliyorum.

'28 ÞUBAT'IN TÜRKÝYE'YE MALÝYETÝ 390 MÝLYAR DOLAR'

Türkiye ne yazýk ki yakýn tarihimizde darbelerden çok çekti. Vesayet odaklarý devletin gücüyle sevmedikleri siyasetçilere sürekli ayar verme hevesinde oldular. Balans ayarý yapmaya çalýþtýlar millet iradesini bir türlü hazmedemediler. 1997'de Türkiye'nin baþýnda seçimle gelmiþ meþru iktidar vardý darbeciler 27 Mayýs'ta 12 Eylül'de olduðu gibi gayrimeþru bir müdahalede bulundular. Ýnançlarýný yaþayan insanlar adeta kamusal alandan silinmek istendi. Hükümeti istifa etmek zorunda býraktýlar. Ne yazýk ki bunu da siyaseti kullanarak yaptýlar. Vatandaþlýk haklarýný herkes kullanamaz dediler. Her hak herkesin hakký deðildir dediler. Millet iradesiyle seçilmiþ siyasetçileri toplumun nazarýnda deðersizleþtirdiler. Açýktan zulmettiler. Üniversitede okuyan kýzlarýmýzýn baþlarýný zorla açtýrdýlar. Ýkna odalarý kurdular. O odalarda baþörtülü kýzlarýmýza her türlü baskýyý yaptýlar. Bu ülkenin bazý evlatlarýna vatandaþlýk hakký bile çok görüldü. Medya kontrol altýna alýndý.Ekonomi ciddi anlamda bozuldu. Türkiye 2000-2001 krizine doðru sürüklendi. Milletin sevgilisi olmuþ Ýstanbul Belediye Baþkaný Cumhurbaþkanýmýzýn Recep Tayyip Erdoðan'ý hapishaneye attýlar. Bir yandan bankalar hortumlandý enflasyon tavan yaptý. Onlarca banka maalesef iflas etti kapatýldý. 28 Þubat sürecinin Türkiye'ye maliyeti 390 milyar dolar.''

EN AÐIR CEZAYI ALACAKLAR

Bin yýl süreceði söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüðüne attýk. Siyaset yapmalarý engellenmek istenen kadrolar, þimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor. Meclis'e gelen kardeþimize yapýlan zorbalýk hala kalbimizi incitir. 28 Þubat döneminde yaþanan hak ihlalleri AK Parti iktidarýyla gündemden çýktý.

28 Þubat davasýnda sona geldik. Ýntikamla deðil, adaletle davranarak hukuk içinde hak ettikleri en aðýr cezayý alacaklar. Bundan hiç kimsenin þüphesi olmasýn. O günler alçak daðlarý ben yarattým diyenlerin bugün biz darbe falan yapmadýk tanklar eðitime çýktý demelerini hiçbir þekilde adalet affetmeyecek. 17-25 Aralýk'ý tertip eden 15 Temmuz'da sokaklarý iþgal etmeye çalýþan hainlerle 28 Þubat'ý planlayan darbe kardeþleridir. Artýk bu ülke milli iradeye karþý operasyon yapmaya kalkanlar karþýsýnda 81 milyon vatan evladýný bulacaktýr. Türkiye özgür bir ülkedir, demokratik hukuk devletidir. Hukukumuzu, namusumuzu emperyalist emelleri olanlara ve onlarýn kiraladýðý hainlere asla çiðnetmeyeceðiz. 16 yýl boyunca demokrasi adýna hukuk adýna dik durduk meydaný vesayetçilere dar ettik. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen o günler geride kaldý. Bir daha hiçbir güç milletimizin hakkýna hukukuna saygýsýzlýk edemeyecek buna asla izin vermeyeceðiz. 15 Temmuz alçak bir darbe giriþimidir. Kahraman milletimiz baþkomutanýmýz cumhurbaþkanýmýz ve hükümetimizin kararlý duruþuyla bastýrýlmýþ bir darbe giriþimidir. Millet iradesinden baþka hiçbir güç bu ülkede hakim olamaz. Tek vesayet sahibi millettir.

15 Temmuz ihtilal gecesi gökyüzünden alev alev bombalar yaðarken halkýmýz tekbirlerle meydanlara yürüyerek öyle bir kahramanlýk destaný yazdý ki bundan sonra ne çocuklarýmýz ne de torunlarýmýz böyle bir darbe giriþimiyle karþýlaþmayacak.

karar.com

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0