Yassıada’ya demokrasi tabelası

28 Mayıs 2012 15:46  

 

Yassıada’ya demokrasi tabelası

27 Mayıs darbesinin 52. yıldönümünde Yassıada’ya çıkarma yapan Genç Siviller, Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı salonun duvarına “Yassıada Demokrasi Adası” yazan bir tabela astı

İdam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes İstanbul’da bulunan Anıt Mezarı’nın başında anılırken, Yassıada’ya giden Genç Siviller, ilginç bir eyleme imza attı. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun AKP’li üyesi Cengiz Yavillioğlu’nun da destek verdiği eylemde, Yassıada’nın demokrasi adası yapılması önerisi geldi.

Demokrat Parti (DP) üyesi bir grup, merhum Başbakan Adnan Menderes’i Topkapı’daki Anıt Mezarı’nda düzenlenen bir tören ile andı. Menderes’in kabri, partililerin yanı sıra birçok vatandaş tarafından da ziyaret edildi. Anma töreni, partililerin Menderes’in kabri başında dua etmesinin ardından sona erdi.

Yassıada’ya sivil çıkarma

Genç Siviller ise, dün altıncı kez Yassıada’da eylem yaptı. Hukukçu Osman Can, ada yolunda “Bol ve Dar: Türkiye’de Anayasalar” başlıklı bir sunum yaptı. Can, “27 Mayıs darbesinin yıktıklarının değil, yaptıklarının Türkiye için daha kötü olduğunu” ifade etti. Yassıada ziyaretine katılan isimlerden Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun 27 Mayıs Alt Komisyonu Üyesi ve AKP Erzurum Milletvekili Cengiz Yavillioğlu da, Yassıada’nın demokrasi adası yapılacağını söyledi. Yavillioğlu, komisyon olarak destek verdikleri bu konunun gündeme getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 450 kişilik bir grupla adayı gezen Genç Siviller, yargılamaların yapıldığı spor salonunun kapısına “Yassıada demokrasi adası” yazılı bir tabela astı.

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2012 16:43

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0