Yarın Newroz bayramını kutlayacağız!

20 Mart 2009 21:41  

 

Yarın Newroz bayramını kutlayacağız!

BASINA VE KAMUOYUNA 

Yarın Newroz bayramını kutlayacağız. 

2008 Newrozu, 1000’in üzerinde gözaltı, 200 tutuklu, 200’den fazla yaralı, 7 kişinin ölümü ve kol kırmalarla sonuçlandı. 

Bu yıl Newroz seçimlere bir hafta kala kutlanacak. Ne hikmetse geçmiş bayramları bize zehir eden, Newrozları ve 1 Mayısları meşru görmeyen AKP Şeş TV’yi açarak, CHP de Newrozu resmi tatil ederek oylarımıza talip olmuşlardır. 

Egemenler Newrozun özgürlük; özgürlüğün de bütün halkların ortak paydası olduğunu unutmuşlar. Kuşkusuz bedenini ateşe veren mazlum Kürt halkının özgürlük direnişi, onurlu her halkın ve her insanın saygıdeğer soylu insan direnişidir. Newrozun inançla, şaşmaz bir sadakatle kutlanması sadece bir geleneğin, folklorik bir zenginliğin dışavurumu değil; esarete karşı duruşun da görkemli sesidir. Her baharda güneşin sıcaklığında yeniden yakılan Demirci Kawa’nın günümüz Dehhaklarına başkaldırısıdır. 

Ve bilinir ki bayramlar aynı tarihe, geleneğe ve inanca sahip bir halka ait olsa da bütün halkların saygı gösterdiği ve kardeşleştiği günlerdir. Newroz da bütün Ortadoğu halklarının ortak bayramıdır. Bu nedenle çok ağır bedeller ödenerek verilen demokrasi ve özgürlük mücadelesi, Ortadoğu ve Türkiye’de bütün halkların, bütün mazlumların zalime karşı mücadelesidir. 

Halklarımızın kaderi imhacı inkârcı politikalarla belirlenemez. Gençler, kadınlar, aydınlar, emekçiler, sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve oluşumlar olarak kentlerimizin demokratik yönetimi için inisiyatif alma irademizi bir kez daha beyan ediyoruz. 

Türkiye’nin kentleri, kasabaları, köyleri; havası, suyu, toprağı yağmacılara teslim edilemez. Newrozla birleşen bu seçimlerde biz yurtsever, demokrat, devrimci muhalefet güçleri özgür yurttaşlar olarak, kentlerimizi de özgürleştirmenin ortak paydasını egemenleri sandıklara gömerek yaratacağız. 

AKP-Genelkurmay kliğine karşı, tek yolun inkârcı devlet geleneğinin kurucusu ve temsilcisi CHP olmadığını da göstereceğiz. Kürt halkının siyasi iradesini tanımak istemeyenlerin, Türk ve diğer halkların siyasi iradesini de temsil etmediklerini biliyoruz. Postala da külaha da teslim olmayacağımızı alanları her zamankinden daha fazla doldurarak göstereceğiz. Militarizme karşı demokrasiyi, savaşa karşı barışı haykıracağız. Êdî Bes e, Yeter Artık diyeceğiz. 

Tüm bu tutum ve davranışlara, engellemelere ve eşitsizliklere karşın İzmir’li emek, demokrasi ve barış güçlerinin oluşturduğu İzmir Birlikte Başaracağız Platformu olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayımız Arif Ali Cangı ve ilçe belediye başkan adaylarımız için çoşkulu ve giderek artan bir ivme ile kampanyamızı sürdürmekte, İzmir halkıyla kucaklaşmaktayız. 

Çünkü biz halkın gerçek ve somut ihtiyaçlarına yanıt veren sahici bir kampanya yürütüyoruz. AKP, CHP ve MHP’nin yaptığı gibi “şekerli, eşekli” ifadelerle kayıkçı dövüşü içinde değiliz. Bu ülke insanının ekmek ve su kadar temel ihtiyacı olan barış, demokrasi ve sosyal adaletin nasıl tesis edileceğine dair somut şeyler söylüyoruz. 

Demirci Kawa’nın sönmeyen özgürlük ateşinde; biz karlı dağların esmer çocukları, denizlerin mavi gözlü evlatları, ovaların başak saçlı kızları oğulları; yuvalarımızdan çıkıp gökkuşağının renkli aydınlığı altında el ele halaya duracağız. 

Biz İzmir Birlikte Başaracağız Platformu olarak; 

Halkların kardeşliğini ve eşit hak temelinde özgürce bir arada yaşamı savunuyoruz. 

Tüm bu şiarlarımızı 21 Mart 2009 Cumartesi günü saat:13.00 de Buca Hipodrom‘da gerçekleştireceğimiz NEWROZ Mitingi’nde büyük bir coşku ve kararlılıkla kitlesel biçimde dile getireceğiz. 

Irkçılığı, milliyetçiliği, ayrımcılığı ve savaşı savunanlara, halklar arasında nefret tohumları ekenlere hayır demek isteyen; 

Barış, demokrasi, özgürlük, adalet ve halkların kardeşliğini savunan; 

Demokratik, katılımcı, eşitlikçi, dayanışmacı, şeffaf ve denetlenebilir, katılımcı bütçeyle çalışan, çocuklara sevgi ve saygı gösteren, geleceğe, gençliğe sahip çıkan, kadına yönelik şiddete karşı mücadele yürüten, yoksullukla savaşan, doğası, yaşam alanları, su kaynakları, kültürel ve tarihsel değerlerine sahip çıkan, çok kültürlü ve dilli bir yerel yönetim anlayışını savunan; 

Kısacası oyuna ve kentine sahip çıkmak isteyen tüm İzmirlileri hep birlikte Newroz Ateşini yakmaya Birlikte ‘Newroz Piroz Bé’ diye haykırmaya davet ediyoruz.
 
20 Mart 2009 

NEWROZ TERTİP KOMİTESİ
İzmir Birlikte Başaracağız Platformu; 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Devrimci İşçi Partisi Girişimi (DİP), Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Mezopotamya Sosyalist Partisi-Girişimi (MESOP), Yeşiller Partisi İzmir Grubu, Sosyalist Emek İnisiyatifi (SEH), Demokratik Haklar Federasyonu, Kaldıraç, KÖZ, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP), Türkiye Gerçeği Gazetesi, Ürün ve Tüm İGD temsilcileri ile İzmir'de bulunan sendika, meslek odası yöneticisi, demokratik kitle örgütü temsilcisi, kadın, gençlik, çevre hareketi aktivistleri, yazar, sanatçı, öğretim üyesi ve bireysel katılımcılardan oluşmaktadır.

-----
Mevlüt ÜLGEN - İzmir

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0