Yamanlar Öğrencileri Matematik Olimpiyatında Rekor Kırdı

08 Haziran 2009 19:53  

 

Yamanlar Öğrencileri Matematik Olimpiyatında Rekor Kırdı

Yamanlar Okulları Tübitak 14.Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatında toplam 25 madalya kazandı.

TÜBİTAK tarafından geleceğin matematikçilerini seçmek amacıyla ülke genelinde düzenlenen olimpiyata, 785 ilkokuldan 5500 öğrenci katıldı. 14. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı, test ve klasik türde sorular olmak üzere iki bölümde yapıldı. TÜBİTAK tarafından ülke çapında başarılı olan 63 öğrenciye madalya verildi.

14.Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatında Yamanlar Okulları 3 Altın, 10 Gümüş, 12 Bronz toplam 25 madalya kazanarak muhteşem bir zafere imza attı. Yamanlar`ın öğrencilerinden Berfin Şimşek, Ahmet Özkalay ve Osman Akar altın madalya kazanan isimler oldu. Dağıtılan madalyaların üçte birini Yamanlar okullarının öğrencileri kazanırken erişilmesi zor bir rekora imza attılar.

Öğrencilerinin Olimpiyatlarında madalyalar kazanmasının gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Bilim Olimpiyatlarının marka okuluyuz. Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında 141 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuldur. Geleceğin bilim olimpiyatçılarını ilkokuldan başlayarak yetiştiriyoruz.”dedi.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0