Vapurda 'kuş katliamı' eylemi

19 Şubat 2010 17:45  

 

Vapurda 'kuş katliamı' eylemi

İzmir'de hayvan severler kentte ve çevresinde yaşanan kuş katliamını, vapurdan martılara ekmek atıp 'Evrensel hayvan haklarını öğrenemediniz. Suçunuz var' pankartı açarak protesto etti.

Mustafa Oğuz'un haberi

Eylemi düzenleyen Hayvan Hakları Eylem ve Söylem Grubu üyeleri, Konak- Karşıyaka hattında çalışan Körfez vapuruna binerek, yiyecek bulma umuduyla geminin peşinden kanat çırpan martılara yanlarında getirdikleri torbalar dolusu ekmek parçalarını attı. Hayvan severler ayrıca hem çok sayıda güvercinin bulunduğu Konak Meydanı'nda, hem de bindikleri vapurda ‘Suçunuz var’ yazılı pankart açtı. Eyleme destek veren yolcular da martılara ekmek attı.

Hayvan Hakları Eylem ve Söylem Grubu Sözcüsü Şule Baylan, uçmaktan başka hiçbir suçları olmayan kuşların öldürülmesini çağ dışı bulduklarını söyledi. İzmir'de son aylarda çok sayıda martı ve güvercin ölümleri yaşandığını belirten Baylan, “En son da Dikili İlçesi'nde bu katliamı gördük. Balıkçı oltalarına, ağlarına takılıp ölen martılar da var. Köpekler tekmelenip işkence görüyor. Babaannelerimizin yumakları ile oynama içgüdüsünü sergileyen kedilerimizi bir anda lahmacuna çevirmeyi, insanlık tarihihin utancı olarak görüyoruz” dedi.

Türkiye'nin cinnet toplumu haline geldiğini kaydeden Şule Baylan, olayların çocukları olumsuz yönde etkilediğini ve hayvanları sevmeyen bir nesil yaratıldığını söyledi. Baylan, “Biz de öldürülen onlarca kuş ve işkenceye maruz kalan diğer sahipsiz hayvanlar için, İzmir'in simge kuşlarından martılara ekmek atarak, cinayet sebeplerinin sorgulanması için ‘Suçunuz var’ eylemini düzenledik” diye konuştu. (dha)


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0