Van sallanmaya devam ediyor: 5.6

09 Kasım 2011 22:24  

 

Van sallanmaya devam ediyor: 5.6

Van'da saat 21.00 sularında büyüklüğü 5.6 olan bir deprem meydana geldi. Depremin içinde yaklaşık 35 kişi olan bir oteli yıktığı yönünde bilgiler geliyor.

VAN - Yaklaşık iki hafta önce 7.2'lik depremin vurduğu Van sallanmaya devam ediyor.

Saat 21.23'te merkez üssü Van merkeze 17 km uzaklıktaki Edremit olan depremin büyüklüğü 5.6 olarak açıklandı.

Depremin bir oteli yıktığı, sağlık görevlilerin ve kurtarma ekiplerinin bölgeye hareket ettiği, sokaklarda panik havası yaşandığı yönünde bilgiler geliyor.

İHA'nın bölgeden geçtiği görüntülerde bir enkazda kurtarma ekiplerinin çalışma yaptığı görülürken, Van'da bulunan NTV ekibinden Özgür Yılmaz gelişmeleri şöyle aktardı:

"Kaldığımız otelin 3. katındaydık. Çok ciddi bir sarsıntı yaşandı ve otelin koridorları karıştı. Kendimizi dışarıya attık. Otelin duvarlarında çatlamalar oluşurken, kabloların hepsi aşağıya düştü; klozetler kırıldı..."

"KALDIĞIM OTEL YIKILDI"
Van'da blunana National Geographic Türkiye fotoğrafçısı Sermet Güler NTV'ye konuştu:

"Ben dışarıdaydım. Deprem meydana geldi ve her taraf toz dumandı. Kaldığımız otelin yıkıldığı söylendi. 5-6 katlı bina yerle bir oldu. Sivil savunma ekipleri burada. İçeride 35 kişinin olduğu söyleniyor."

UZMANLAR NTV'YE KONUŞTU
- Edremit 1972'lerde deprem yaşamış bir alan. Orada çeşitli fayların olduğu anlaşılıyor. Bilinen bir deprem alanı...

- Yaşanan doğal bir deprem. 7.2'nin ardından büyüklüğü 6'ya ulaşabilen artçılar meydana gelebilir. Ne kadar devam edeceğini kestirmek zor ancak 17 Ağustos depreminden sonra artçılar 3-4 ay sürdü.

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2'lik büyük depremin ardından en büyük sarsıntı 5.5 ile dün yaşanmış, depremde herhangi bir can kaybı olmamıştı.

ntvmsnbc.com

Son Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2011 08:29

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0