Van, Hakkari ve Bitlis'te kar mücadelesi

07 Ocak 2010 04:09  

 

Van, Hakkari ve Bitlis'te kar mücadelesi

Van, Hakkari ve Bitlis'te dün etkili olan kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu. Ağrı eksi 25 derece ile Türkiye'nin en soğuk kenti oldu. Bitlis'te yaşayan kara kedi bu pozu verdikten sonra yemek arayışına söylene söylene devam etti.

VAN, Hakkari ve Bitlis’te dün etkili olan ve bölgede 601 köy ile 10 mezranın yolunun ulaşıma kapanmasına neden olan kar yağışı, bugün yerini güneşli ve açık havaya bıraktı. Van’da 185, Bitlis’te 122, Hakkari’de ise 4 köy ve 13 mezranın yolunun açılması için çalışma yapılıyor.

Önceki gün gece başlayan ve dün gün boyu devam eden kar yağışı, hem kara ve hava ulaşımının, hem de eğitimin aksamasına neden oldu. Van, Hakkari ve Bitlis’te yaşayanlar bugün ise açık ve güneşli hava ile güne başladı. Van’da, İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri 390 köyden 205’nin yolunu ulaşıma açmayı başarırken, merkeze bağlı 40, Bahçesaray’ın 16, Çaldıran’ın 23, Çatak’ın 5, Erciş’in 47, Gevaş’ın 4, Gürpınar’ın 16, Muradiye’nin 11, Özalp’in 19, Saray İlçesi’nin ise kapalı olan 4 köy yolu için sabah saatlerinden itibaren çalışmalara başlandı. Hakkari’de kapalı olan 4 köy ile 13 mezranın, Bitlis’te ise 122 köy yolunun açılması için de yoğun çalışma yürütülüyor.

Hakkari kent merkezinde kar bulunmazken, Van’da 10, Bitlis’te 20 santimetre, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 1 metreyi buluyor. Meteoroloji yetkilileri bugün kar yağışı beklenmediğini söyledi. Bu arada elektrik verilemeyen Bitlis’in Hizan İlçesi ile Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin 12 köy ve 24 mezrasına elektrik verilmesi için de TEDAŞ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Ağrı eksi 25 derece

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından başlayan şiddetli soğuklar, hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Ağrı eksi 25 derece ile Türkiye’nin en soğuk kenti oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, geçtiğimiz hafta sonu yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girdi. Kar yağışının durması ile birlikte ise ayaz kendini gösterdi. Kar kalınlıkları Ağrı’da 35, Erzurum’da 9, Kars’ta 6, Ardahan’da 5 santim olarak ölçüldü. Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları ise Sarıkamış’ta 120, Palandöken’de ise 50 santimi buldu.

Dün gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 25, Erzurum’da 23, Kars’ta 18, Ardahan’da 17, Muş’ta 9, Erzincan’da 7, Iğdır’da 6 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek sıcaklıklarının ise sıfırın altında Erzurum’da 6, Iğdır’da 5, Ardahan’da 4, Kars’ta 2, Ağrı’da 1 derece olması bekleniyor. (aa) FOTOĞRAF: BERİN ASLAN


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0